Mobiele zakelijke telefonie

Het mobieltje is al een generatie niet meer weg te denken uit het zakenleven. De eerste mobiele telefoon dateert uit de jaren zeventig en was een lomp bakbeest van enkele kilo’s. Nu draag je een krachtige zakcomputer bij je in de broekzak, waarmee je ook nog eens kan bellen. Naast veel andere functies.

Mobiele telefonie, kan het slimmer?

Telefoonrekeningen willen nog wel eens flink oplopen in een bedrijf. We staan er niet bij stil, maar al die telefoontjes bij elkaar lopen qua kosten behoorlijk op. Het goede nieuws is dat er allerlei slimme oplossingen zijn bedacht die niet alleen de belkosten flink drukken, maar ook nog eens erg handig en gebruiksvriendelijk zijn. En, niet te vergeten, ook nog eens kunnen bijdragen aan een veiliger en productievere werkomgeving. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Zakelijk toestel, of privétoestel?

Het klinkt verleidelijk om werknemers met hun eigen privétoestel te laten bellen en op het zakelijke netwerk te laten inloggen, maar dat brengt wel de nodige risico’s met zich mee.

Een privé telefoon, vooral van de goedkopere merken, is niet altijd voorzien van een hardwarematige bescherming van gevoelige informatie. Ook betekent een privé telefoon dat werknemers vaak wat slordiger omspringen met bedrijfsgevoelige informatie, niet zozeer uit onwil, maar uit gewoonte. Mogelijk zijn er allerlei apps geïnstalleerd op de privé telefoons die veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.

Een mooie manier om zakelijk en privé gescheiden te houden is daarom een aparte zakelijke telefoon. Dat hoeft ook niet heel duur te zijn, en het is voor de werknemer ook een duidelijk blijk van waardering. Wil je het wat zuiniger aan doen, dan kan je kiezen voor een zogeheten refurbished toestel.

Kies je voor een gebruikt toestel, dan raden wij je daarbij aan om te kiezen voor een A-merk als Samsung, of Apple. Deze telefoons zijn over het algemeen erg goed beveiligd en ook waardevast. Wel is het het beste om daarvoor een vrij recent toestel te kiezen, dan kan je maximaal profiteren van het uitstekende updatebeleid van Samsung en Apple.

Zakelijk abonnement voor het hele bedrijf tegelijk

Vooral bij grotere bedrijven is het heel interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor een gezamenlijk telefoonabonnement. Telefoonmaatschappijen willen het liefst zoveel mogelijk abonnementen verkopen met het minste werk. Als je als telefoonmaatschappij een heel bedrijf van tientallen of zelfs honderden mensen tegelijk van telefoon en/of telefoonabonnement kan voorzien, is dat natuurlijk veel interessanter dan als je per persoon een contractje moet afsluiten.

Vaak hebben mobiele telefoonaanbieders, zoals KPN, Vodafone en T-Mobile aantrekkelijke aanbiedingen voor grotere bedrijven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tegen gereduceerde kosten, of zelfs gratis, met elkaar onderling te gaan bellen. Dat geldt natuurlijk helemaal, als je veel onderling telefonisch overlegt en als veel mensen in de buitendienst actief zijn.

T-Mobile

Maar ook voor kleinere ondernemers zijn er tal van interessante zakelijke abonnementen. Een van de interessantste zakelijke abonnementen is van T-Mobile, het T-Mobile business abonnement. Zodat je dit abonnement voor 24 maanden af, dan kan de totale korting oplopen tot € 389. Dit bestaat dan zowel uit een toestelkorting als uit een abonnementskorting.

t-mobile logo abonnement

Dit zakelijke abonnement kan zowel worden gecombineerd met een Samsung Galaxy S21 of S22, als met de Apple iPhone 13. Dit betekent dat je voor omgerekend tussen de 30 en de € 60 per maand de beschikking hebt over een representatief toestel, dat ook nog eens super veilig is. Omdat de inflatie het komende jaar waarschijnlijk hoog zal zijn, nemen de kosten relatief gezien ook nog eens flink af. Het is daarom verstandig om een abonnement voor langere tijd af te sluiten. Bij GSMWeb vind je de goedkoopste toestellen en abonnementen.

Vodafone

Ook Vodafone, de tweede grote telefoonaanbieder op de Nederlandse markt heeft enkele aanbiedingen, als zijn deze kortingen wat kleiner dan de kortingen op T-Mobile abonnementen.

onbeperkt internet

Vodafone biedt onder meer de keus tussen de Apple 13 en de Samsung Galaxy S21 Ultra 5G. Voor een abonnementsprijs van rond de € 60, beschik je over een flinke databundel van de liefst 50 GB en onbeperkt bellen. Vooral voor zware zakelijke gebruikers, die vaak onderweg zijn, is dat natuurlijk een mooie deal.

KPN

Maar ook KPN, onze vaderlandse trots, laat zich niet onbetuigd met zakelijke deals. KPN biedt een wat karige aanbieding met Apple iPhone 13 Pro-Max 5G, met een vrij kleinere datebundel en slechts 150 minuten voor € 62 per maand.

kpn mobiel verlengen

Plus een wat goedkopere aanbieding voor de Samsung Galaxy, eveneens met een kleine databundel. Deze aanbiedingen zijn aantrekkelijker voor zakelijke gebruikers die minder vaak bellen.

Op afstand te beheren smartphones – met Samsung Knox

Smartphones zijn in feite een soort compacte draagbare computer, en daardoor wordt veiligheid van smartphones steeds belangrijker. Hackers zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om in te breken en gevoelige bedrijfsinformatie te stelen, het bedrijfsnetwerk te gijzelen of andere dingen te doen die het bedrijf in de problemen kunnen brengen. Omdat smartphones slimme apparaten zijn, kunnen ze ook gehackt worden en vormen ze een potentieel veiligheidsrisico.

Je systeembeheerder wil daarom bijvoorbeeld zeker weten, dat de smartphones van medewerkers met daarop gevoelige bedrijfsinformatie niet gehackt kunnen worden. Daarvoor is het handig, als je systeembeheerder vanaf een afstand alle telefoons binnen je bedrijf kan beheren.

Samsung Knox: een veilige brandkast voor gevoelige bedrijfsdata

Samsung biedt telefoons aan, met deze functies ingebouwd. Dit systeem staat bekend als Samsung Knox. Deze beveiliging is even goed als die van het Amerikaanse leger. Wel gaat het hier meestal om de duurdere Samsung modellen. Bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S22 Ultra. Als je voor je hele bedrijf kiest voor Samsung Knox-compatibele Samsung telefoons, wordt het daarmee voor je systeembeheerder een stuk gemakkelijker om elke telefoon te beheren, en ook gevoelige bedrijfsinformatie op een veilige plek op te slaan.

Het systeem achter Samsung Knox. Echt gevoelige data wordt in een veilige, onkraakbare hardware kluis opgeborgen.

Dankzij dit systeem zorg je ervoor dat zakelijke gegevens in een aparte, hardwarematige beschermde, omgeving worden opgeslagen. Daardoor blijft bedrijfsinformatie veilig, buiten het bereik van hackers. Het jullie bedrijf veel vertrouwelijke informatie, en dat geldt eigenlijk voor de meeste bedrijven wel, dan is het heel verstandig om voor Samsung Knox of een vergelijkbare oplossing te kiezen.

Er bestaan vier betaalde oplossingen van het platform: Knox Configure, Knox Manage, Samsung Knox E-Fota en Knox Platform for Enterprise. Er is ook een vijfde oplossing die gratis is. Dit is Mobile Enrollment. Omdat Samsung toestellen zo populair zijn, kan je meestal Samsung toestellen integreren in bestaande Mobile Device Management oplossingen.

Smartphones in docking stations

Het meeste computergebruik ook op kantoor komt in feite neer op tekstverwerken. Werkten er veel medewerkers in de buitendienst, dan kan het wel eens heel interessant zijn om gebruik te maken van docking stations, waar je de smartphone aansluit. Dankzij dit dockingstation kan je de smartphone gebruiken als computer. Bij eenvoudige docking stations kan je alleen je telefoon opladen, dingen als toetsenbord en muis aansluiten en op een prettige afstand zetten.

Een voorbeeld van een geavanceerd docking station van het merk Baseus. Zo verander je je telefoon in een werkplek. Bron: Baseus

In dit dockingstation zijn dan een toetsenbord, muis en een beeldscherm aangesloten. In principe kan je hiermee je telefoon dezelfde functionaliteit geven als een laptop.

Wel is de systeem natuurlijk niet zo gebruiksvriendelijk als een laptop, waardoor deze docking stations nog niet heel erg populair zijn. Wel is het een handig alternatief voor mensen die veel op pad zijn en niet steeds bestanden heen en weer willen sturen.

Werken op afstand met mifi

Hoe cool zou het zijn om met je hele team ergens op een zonnig eiland aan het werk te kunnen? Of lekker in het bos, of een hutje op de hei? Zoiets heb je snel geregeld, want vliegtickets zijn vaak in de aanbieding. En ook Nederland is mooi, met veel leuke plekjes. Maar hoe regel je internet? Want je kan natuurlijk niet je hele bedrijfsnetwerk op sleeptouw nemen op weg naar de zon.

Met deze geavanceerde mifi van Netgear kan je maar liefst tien mensen tegelijkertijd laten internetten. Bron Netgear.

Het goede nieuws is, dat is makkelijker dan het lijkt. Want er zijn tegenwoordig geavanceerde gadgets te kopen, waarmee je met behulp van een SIM-kaart je internetverbinding kan delen met veel mobiele telefoons en laptops. Oftewel, de mifi.

Met dit handige draagbare toestelletje kan je met de meer geavanceerde modellen tot 10 verschillende laptops aansluiten. Op die manier kan je lekker op het strand, of aan een houten picknicktafel, een snelle dataverbinding delen een in een ontspannen werksfeer gaan werken. Op die manier kan je de stemming er bij je team weer helemaal in brengen, want een nieuwe omgeving brengt veel inspiratie en ook vrolijkheid.

Conclusie: mobiele zakelijke telefonie

Mobiele telefonie is onderdeel van de megatrend, waarbij mobiele gadgets de norm worden. En het zakenleven doet hier aan natuurlijk volop mee. In deze steeds sneller veranderende wereld moet je nou eenmaal voortdurend van plaats veranderen.

En zijn goede mobiele toestellen van essentieel belang om up-to-date te blijven en je snel aan te kunnen passen aan nieuwe omstandigheden. Wat dat betreft is een investering in goede mobiele telefoons en goede mobiele abonnementen verstandig.

Wel is het daarbij belangrijk om gebruik te maken van een aanbieder met scherpe prijzen. Op dit moment is de leidende prijsvechter in Nederland echt gsmweb.nl. Wil je waarde voor je geld, en kwalitatief goede toestellen, dan kunnen we je echt aanraden om via deze site toestellen te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *