Apparata groeit met de dag, en daarmee ook de hoeveelheid reacties op de artikelen. Dat stellen wij zeer op prijs. Wij stellen echter ook de kwaliteit van de reacties zeer op prijs. Om misverstanden te voorkomen verzoeken we vriendelijk doch dringend om de volgende fatsoensnormen en regels (hierna “huisregels”) in acht te nemen:

Terzake
Houd reacties on-topic. Discussies over auto’s kunnen voor verhitte reacties zorgen, maar dat betekent niet dat men generaliserend, kwetsend, op-de-man, grof of stupide hoeft te reageren. Daarnaast hebben we gemeenplaatsen als “Liever een ster in mijn voorruit dan op mijn motorkap…”, “Maar het blijft een Japanner”, e.v.a. allemaal al een keer gehoord en die kunnen derhalve ook achterwegen gelaten worden.

Schrijfvaardigheid
We verwachten van onze bezoekers enige kennis van de Nederlandse taal zodat e.e.a. leesbaar blijft. Caps-Lock wordt niet gewaardeerd. Interpunctie weer wel. Taalfouten zijn menselijk (wij bezondigen ons er ook regelmatig aan), maar een beetje je best doen op een reactie kan geen kwaad. Voel je niet te beroerd om je reactie nog even na te lezen alvorens op “Plaats reactie” te klikken. En wellicht voor de volledigheid; “moter” schrijf je niet zo.

Overbodig
Exclamaties van het niveau: “w00t”, “KIKKUH!!!”, “lelijk”, “Mooi”, “Gaaf!!1!” en “Gatver!!!” worden ongezien verwijderd. Een oeverloze herhaling van dezelfde soort reactie is ook overbodig.

Argumentatie
Mocht je toch een niet te onderdrukken “Wat een lelijk hok!” reactie willen plaatsen onder een serieus artikel, probeer dat dan te onderbouwen met valide en heldere argumenten. Dat mag allemaal best subjectief zijn zolang het maar enigzins hout snijdt en aan de huisregels voldoet.

Spammers
Linkjes en/of plaatjes worden, zolang ze terzake zijn, zeer gewaardeerd. Linkjes en/of plaatjes ter promotie van een niet terzakedoende site worden verwijderd met kans op een IP-ban.

Subjectiviteit, eigen meningen, zelfs zeloten zijn desalniettemin van harte welkom. We hebben het hier immers over een emotioneel onderwerp op deze site. En met een beetje geluk kunnen we zelfs nog dingen van elkaar leren (mits we daarvoor openstaan). Zolang aan bovenstaande regels is voldaan.

De redactie van Apparata neemt zich het recht voor om bovenstaande huisregels naar eigen interpretatie en goeddunken toe te passen. Discussie erover heeft geen zin. Bovendien worden ze naar believen aangepast. M.a.w. je kunt er geen enkele rechten aan verbinden, dit is namelijk onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *