Simonly Abonnement | Vind de beste deals! (2021)

Wanneer je een telefoonabonnement uitzoekt, is één van de opties een SIM only abonnement. Maar wat houdt een simonly abonnement eigenlijk in? Waarom zou dit een handige optie voor jou kunnen zijn?

simonly

In dit artikel leggen we uit wat een SIM-only abonnement is, wat de voor- en nadelen van een SIM-only abonnement zijn en waar je op moet letten bij het afsluiten van een SIMonly abonnement.

Inhoudsopgave

Wat is een SIM-only abonnement?

Een SIM only abonnement is een telefoonabonnement waarbij het toestel niet inbegrepen zit. Dat betekent dat je geen nieuwe telefoon krijgt bij het afsluiten van jouw abonnement. Je sluit dus alleen een abonnement af op mobiele telefonie, SMS en een databundel.

sim only abonnement

De provider stuurt je dan alleen een SIM-kaartje op die je zelf in een telefoon kunt plaatsen. Een SIMonly abonnement is dus aantrekkelijk voor mensen die al een telefoon hebben en geen behoefte hebben aan een nieuwe.

Daarnaast is een SIM only abonnement geschikt voor mensen die een abonnement willen afsluiten bij een provider die de gewenste telefoon niet kan leveren.

Je hoeft bij een SIM-only abonnement alleen te kijken naar het aantal belminuten, SMS’jes en MB’s. Er zit geen afbetaling van een telefoontoestel bij inbegrepen. SIMonly abonnement vergelijken gaat daardoor relatief makkelijk. Je kunt simpelweg voor jezelf bepalen hoeveel belminuten en MB’s je wilt afnemen en op basis daarvan kijken welk SIM-only abonnement je wilt.

Bij een SIM-only abonnement geldt vaak de regel: what you see is what you get. Waar providers bij abonnementen met toestel vaak nog willen stunten met de prijs, is dat bij SIM-only doorgaans niet zo. Er worden geen constructies gecreëerd waarbij de toestelafbetaling verdekt wordt in de abonnementskosten. Hierdoor zijn SIM-only’s no-nonsense prijzenpakketten.

Wat zijn de voordelen van een SIM-only abonnement?

Een SIM-only abonnement kan aantrekkelijk zijn om een aantal verschillende redenen. Het is dan ook belangrijk om na te gaan wat je precies wil voordat je een SIM-only abonnement vergelijkt. Er zijn vier redenen waarom een SIM-only abonnement aantrekkelijk kan zijn.

simonly

Duurzaamheid

Ten eerste kan een SIM-only abonnement aantrekkelijk zijn voor mensen die geen nieuwe telefoon willen. Zo kan het zijn dat je een telefoon helemaal hebt afbetaald uit een eerder telefoonabonnement, maar dat hij nog in prima staat is. Wanneer dat het geval is, kun je kiezen om de telefoon te behouden en alleen een nieuwe simonly te nemen.

Tegenwoordig wordt er minder technologische vooruitgang geboekt, waardoor mobiele telefoons minder snel ‘oud’ voelen en nog prima kunnen wedijveren met de nieuwere modellen. Daarnaast is het behouden van je huidige telefoon voor veel mensen een overweging vanuit duurzaamheid.

Zo is het goed voor het milieu als mensen langer doorgaan met mobiele telefoons die het nog prima doen, in plaats van telkens weer het nieuwste van het nieuwste te willen.

Lagere kosten

Als je jouw huidige telefoon wil houden, kun je kiezen om over te stappen naar een nieuwe, goedkopere provider of om te verlengen bij jouw huidige provider. Als je verlengt, sluit je in principe een nieuw simonly abonnement af bij jouw huidige provider.

Overstappen naar een nieuwe provider is over het algemeen mogelijk vanaf vier maanden voor het aflopen van jouw huidige abonnement, maar dit verschilt soms enigszins per provider.

Heb je dus een telefoonabonnement met nog maar vier maanden te gaan, dan is het mogelijk om alvast op zoek te gaan naar een nieuwe simonly en om nummerbehoud aan te vragen.

Meer keuze uit verschillende modellen

Een andere reden om te kiezen voor een simonly abonnement is omdat je jouw gewenste telefoon niet beschikbaar is bij jouw gewenste provider. Providers kunnen vaak goedkoop high-end toestellen aanbieden omdat zij deals sluiten met bepaalde telefoonfabrikanten. Maar niet iedereen wil een high-end toestel!

Tegenwoordig zijn er ook veel telefoons op de markt van kleinere, minder bekende fabrikanten. Denk hierbij aan Fairphone, Oppo of Xiaomi.

Deze telefoons doen vaak op hardware niet onder voor hun duurdere tegenhangers, en kunnen dus voor veel consumenten een goedkope optie zijn. Hierdoor krijg je een degelijke telefoon, met een goedkoop SIM only abonnement.

Omdat providers vaak geen deal hebben met deze fabrikanten, zul je de telefoon los moeten kopen en er een simonly abonnement bij afsluiten. Zo kun je als klant veel goedkoper uit zijn dan wanneer je kiest voor een duur iPhone of Samsung abonnement bij een grote provider. Met een goedkoop SIM only abonnement heb je dus keuzevrijheid: je kan zelf bepalen welke telefoon je met welk abonnement combineert.

Flexibiliteit

Ten slotte ben je met een simonly vaak veel flexibeler. Je kan kiezen voor een éénjarig, tweejarig of maandelijks opzegbaar abonnement. Maandelijks opzegbare abonnementen zijn niet mogelijk bij toestelabonnementen. Daarentegen betaal je bij maandelijks opzegbare abonnementen vaak wel een hogere maandprijs per belminuut/SMS/MB.

Wat zijn de nadelen van een SIM-only abonnement?

Hoewel simonly veel voordelen heeft, zijn er ook wel degelijk redenen om geen SIM-only abonnement te kiezen. Zoals benoemd bij de voordelen, bieden simonly’s de mogelijkheid om relatief obscure telefoons te combineren met een abonnement. Wil je echter een nieuwe telefoon van een bekend merk, dan ben je vaak goedkoper uit met een toestelabonnement.

goedkoop sim only abonnement vergelijken

Dat zit zo, providers (zoals T-Mobile, Vodafone en KPN) sluiten deals met grote telefoonfabrikanten zoals Apple of Samsung. Op deze manier kunnen de providers de telefoons goedkoper aanbieden in combinatie met een abonnement.

De korting kan op sommige telefoons oplopen tot in de honderden euro’s per toestel. Wanneer je dus op zoek bent naar een high-end toestel, kan het vaak lonen om een toestelabonnement af te sluiten in plaats van een simonly met een los toestel.

De meeste grote providers kunnen kortingen op high-end toestellen aanbieden die zo hoog is, dat een simonly daar niet tegen op kan boksen.

Waar moet ik op letten bij een SIM-only abonnement vergelijken?

Er zijn meerdere zaken waar je goed op moet letten bij het afsluiten van een simonly abonnement. Ten eerste moet je goed kijken hoe het abonnement is opgebouwd. Zo combineren sommige providers de belminuten en SMS’jes, maar zijn er weer andere providers waarbij je apart een SMS bundel moet afsluiten als je wil SMS’en.

Databundel

Daarnaast moet je goed kijken naar de databundel. Hoeveel MB’s denk je te gebruiken? Het overschrijden van jouw bundel kan duur zijn, en verschillende providers bieden verschillende bundelmaten. Als jij 3500 MB wil, kun je bijvoorbeeld beter niet bij een provider terecht waarvan de enige opties 2500 MB en 5000 MB zijn.

Je zult waarschijnlijk altijd te veel betalen in dat geval. Naast de belminuten en databundel zijn er soms ook nog andere zaken waar je op moet letten bij het samenstellen van een abonnement. Zo vragen sommige providers meerprijs voor 4G of 5G.

Je SIM only abonnement combineren

Je kunt jouw goedkoop SIM only abonnement vaak nog goedkoper maken door hem te combineren met jouw televisie-, telefonie– of internetabonnement thuis. Heb je thuis al Ziggo? Dan krijg je korting bij Vodafone. In het bezit van een KPN aansluiting thuis? Dat levert je voordelen op bij een KPN SIM-only abonnement. Ga zo maar door. Voor een overzicht kun je kijken op GSMweb.

Telefoniedekking

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de telefoniedekking van de provider. Het is altijd verstandig om op de dekkingskaart van de provider te kijken. De kaart kun je vinden op de website van de provider. Zo kun je kijken of jouw woon- of werkplaats wel onder de dekking van de masten valt. Dit is belangrijk voor het onbeperkt bellen.

Sluit je een simonly af bij een kleinere provider? Dan maken ze vaak gebruik van de masten van een grotere provider. Zo zitten Simpel en Ben op het T-Mobile netwerk en valt Hollandsnieuwe onder het Vodafone netwerk.

Netwerksnelheid

Een ander onderdeel van het netwerk is de netwerksnelheid. Dit is belangrijk voor het snel laden van webpagina’s, foto’s en filmpjes. Voor jouw 3G, 4G of 5G kan dit behoorlijk uitmaken. De grote providers bieden over het algemeen meer internetsnelheid dan de kleine providers. Vergelijk de internetsnelheden per provider op GSMweb.

sim only abonnement

Wil jij daarnaast ook onbeperkt internet met simonly? Lees hier verder over onbeperkt internet met simonly!

Direct de nieuwste sim only toestellen met elkaar vergelijken? Dat kan eenvoudig via GSMWeb!

SIM-only abonnementen: onze conclusie

Al met al kunnen SIM-only abonnementen reële opties zijn voor veel mensen. Als je op zoek bent naar een abonnement, maar (nog) geen nieuwe telefoon wil is een SIM-only de beste optie. Daarnaast is het met een SIM-only abonnement mogelijk om de wat onbekendere telefoonmerken te combineren met een abonnement.

Ben je op zoek naar een highend toestel, dan is het vaak goedkoper om toch te gaan voor een toestel in combinatie met een abonnement. Dit kan vaak veel korting op het toestel opleveren.

Door de verschillende simonly abonnementen te vergelijken kun je kijken welke als goedkoopste voor jou uit de bus komt. Let hierbij wel goed op dat je de gewenste telefoniedekking en internetsnelheid krijgt.

De prijzen van de verschillende SIM-only abonnementen vergelijken kan gemakkelijk via GSMweb. Ook als je meer wil weten over de verschillende netwerken en telefoniedekking kun je terecht op GSMweb. Hier lees alles over telefonie!

Nog meer weten over simonly? Lees meer op GSMWeb.nl!

Voordelig jouw SIM only bestellen?

Bekijk alle modellen en features op GSMWeb.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *