Losse telefoon kopen | Vind het beste toestel! (2021)

Veel mensen kopen tegenwoordig een smartphone met abonnement, maar je kunt ook nog steeds een losse telefoon kopen. En dat is een aantrekkelijke optie als je bijvoorbeeld nog een sim-only abonnement hebt lopen of die goedkoop kunt aanschaffen. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over een los toestel kopen!

losse telefoon kopen

In plaats van een telefoon met abonnement, kun je ook een sim-only abonnement of prepaid nemen. Daarbij komt dan automatisch kijken dat je het andere ingrediënt ook apart aanschaft: een losse telefoon. Dat is dus alleen de keuze voor de telefoon.

Ook bij een losse telefoon kopen, zijn er verschillende aandachtspunten. Lees verder over het aanbod, kostenplaatje en de voor- en nadelen van een telefoon los kopen.

Inhoudsopgave

Aanbod

Ga je een losse telefoon kopen? Dan wil je je vast oriënteren op het aanbod. Een groot voordeel hiervan is dat eigenlijk alle mobiele telefoons op de markt ook los te koop zijn.

Waar vaak vooral de nieuwste smartphones worden aangeboden met verschillende abonnementen, heb je veel minder keuze in abonnementen met oudere modellen smartphones. Een telefoon los toestel is echter in alle soorten en maten beschikbaar, ook de oudere modellen.

Simlockvrij toestel

Kies je voor een losse telefoon kopen? Dan is het verstandig om deze simlock vrij te kopen. Dat betekent dat een simkaart van iedere provider werkt. Wanneer een losse telefoon een simlock heeft, dan werkt hij slechts met één provider.

los toestel kopen

Vaak kun je het toestel dan simlockvrij maken, maar soms kan dit pas na een jaar. Het loont dus om vooraf te checken of de losse telefoon die jij wilt kopen simlockvrij is. Dan voorkom je eventuele nadelen van een simlock.

Refurbished vs. nieuw toestel

Ga je je nieuwe telefoon los kopen, dan heb je ook de mogelijkheid om te gaan voor een refurbished telefoon. Waar telefoons met abonnement vaak worden aangeboden met nieuwe smartphones, zijn er ook veel refurbished telefoons op de markt. Dat zijn telefoons die bijvoorbeeld zijn gebruikt in een 2-jarig abonnement, maar nog prima werken.

Deze worden dan gereset en krijgen eventueel nieuwe onderdelen, waarna ze weer zo goed als nieuw verkocht kunnen worden aan een nieuwe gebruiker. Steeds meer mensen die een losse telefoon kopen, gaan voor een refurbished variant. Refurbished kopen stijgt dus ook in populariteit.

Levensduur

Veel producenten van mobiele telefoons brengen regelmatig nieuwe modellen op de markt. Die hebben de nieuwste functionaliteiten. Misschien geef je daar weinig om, en overweeg je een ouder model telefoon los te kopen. Dan is het van belang om de levensduur van de telefoon in acht te nemen.

Producenten geven na een aantal jaar namelijk geen software updates meer aan de oudere modellen. Dat betekent dat de veiligheid en bruikbaarheid van het losse toestel achteruitgaat en je dus wel een nieuwe telefoon zult moeten aanschaffen. Dat gebeurt vaak al na zo’n drie jaar

Besturingssysteem

Voor veel mensen een big deal: het besturingssysteem. De meeste telefoons draaien op Android van Google of iOS van Apple. Misschien ben je fervent Apple fan, dan kies je waarschijnlijk voor iOS. Anderen moeten daar juist niet aan denken en zijn Android gewend.

Maar naast Android en iOS zijn er ook andere veel minder bekende besturingssystemen. Zo bestaan ook PureOS, Sailfish OS en LineageOS. De kans is klein dat je zo’n telefoon met abonnement vindt op de Nederlandse markt, omdat het aanbod veel kleiner is dan telefoons op Android of iOS. Wanneer je echter gaat voor een losse telefoon kopen, dan kun je deze besturingssystemen dus ook nog overwegen.

De beste losse telefoons vergelijken? Ga direct naar GSMWeb.nl!

Kostenplaatje

Wanneer je kiest voor een los toestel kopen, heb je een grotere incidentele uitgave en lagere maandlasten. Waar je bij een telefoon met abonnement de kosten van het toestel uitspreidt over de contractduur, betaal je een losse telefoon in zijn geheel bij de aankoop.

Dat zorgt voor een hogere eenmalige uitgave, maar lagere telefoonkosten per maand. Zo blijven maandelijks alleen de kosten voor prepaid of het sim-only abonnement over.

Of dit een voor- of een nadeel is van een losse telefoon kopen, is afhankelijk van jouw behoeften en mogelijkheden op financieel gebied. Geef je liever niet in één keer een groot bedrag uit, dan is een losse telefoon kopen nadelig. Wanneer je niet van hoge maandlasten houdt, is een losse telefoon kopen juist een voordeel.

Voordelen

Keuzevrijheid

Een voordeel van een losse telefoon kopen, is dat je alle vrijheid hebt in het wel of niet aanschaffen van een abonnement. Bovendien hoef je zo’n abonnement of prepaid sim kaart niet tegelijkertijd te kopen met de telefoon. Heb je nog een lopend sim-only abonnement? Dan kun je zonder problemen een nieuwe losse telefoon kopen.

telefoon los kopen

En wanneer je een maand later een interessante aanbieding voor een telefoon abonnement tegenkomt, dan kun je die op dat moment kopen. Zo kun je profiteren van de beste aanbiedingen van abonnementen en losse telefoons aanschaffen wanneer dit jou het beste uitkomt.

Geld besparen

Wanneer je de kosten van een losse telefoon kopen, vergelijkt met die van een toestel met abonnement, ontdek je dat je vaak geld bespaart met een telefoon los kopen. Je betaalt iets extra voor het feit dat je een telefoon met abonnement al volledig kunt gebruiken voordat je hem helemaal betaald hebt. Je betaalt dus voor het voordeel van uitgespreide kosten.

Een losse telefoon kopen betekent een grotere eenmalige uitgave, maar is op de langere termijn goedkoper. Je hoeft het bedrijf namelijk niet extra te betalen om te profiteren van lagere maandlasten zoals bij een telefoon met abonnement.

Eigendom

In plaats van maandelijks afbetalen van een toestel met abonnement, is een los toestel geheel van jou vanaf het moment van aankoop. Je kunt hem gebruiken zolang je wilt en ook verkopen wanneer je wilt. Dat heeft een derde voordeel tot gevolg: je zit niet vast aan een contract.

Vrijheid in gebruiksduur

Wanneer je een telefoon met abonnement koopt, sluit je een contract af voor een bepaald aantal jaar. Het voordeel van een losse telefoon kopen is daarom dat je zelf kunt bepalen hoe lang je het toestel gebruikt. Je bent hierin flexibel gedurende de hele periode dat je de telefoon gebruikt, terwijl je dit bij een telefoon met abonnement vooraf moet bedenken.

Krijg je bijvoorbeeld een nieuwe baan met een telefoon, dan heb je je eigen telefoon wellicht niet meer nodig. Als je dan een losse telefoon hebt gekocht, kun je ervoor kiezen om die door te verkopen. Bij een telefoon met abonnement is dit een stuk ingewikkelder.

Meer weten over een los toestel kopen? Ga naar GSMWeb.nl!

losse telefoon

Nadelen

Eenmalige uitgave

Inherent aan het voordeel van lagere maandlasten wanneer je kiest voor een losse telefoon kopen, is dat je in één keer een grote uitgave moet doen om de losse telefoon te kopen. Dat geld moet je dus wel apart kunnen zetten. Met name als je waarde hecht aan het bezitten van de nieuwste modellen, kan dit een duur grapje zijn.

Moeite

Wanneer je een losse telefoon koopt, heb je ook een los abonnement of prepaid nodig. Die twee dingen moet je los uitzoeken en dat kan een nadeel zijn omdat het tijd kost. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer.

Het kan dan helpen om onze vergelijkingstools voor losse telefoons en sim-only abonnementen te gebruiken.Vind je dit uitzoekwerk nog steeds een nadeel, dan past een telefoon met abonnement misschien beter bij je.

De beste losse telefoons vergelijken

Benieuwd waar jij het beste voor kunt gaan bij een los toestel kopen? Bekijk hier onze tips om de beste Samsung telefoon of telefoon met beste camera te kiezen.

telefoon los toestel

Vandaag nog een los toestel kopen? Doe het voordelig en snel via GSMWeb.nl!

Laatste nieuws over iPhones!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een telefoon los kopen?

Wanneer je een losse telefoon koopt, hoef je geen rekening te houden met je abonnement of prepaid, omdat je ze los van elkaar aanschaft. Daarnaast bespaar je op de langere termijn vaak geld wanneer je een telefoon los koopt in plaats van in een abonnement. Ook is een losse telefoon vanaf aankoop jouw eigendom en ben je flexibel in hoe lang je de telefoon wilt gebruiken. Je zit niet vast aan een contractduur.

Is een los toestel kopen goedkoper dan een telefoon met abonnement?

In de meeste gevallen wel. Wanneer je een telefoon met abonnement koopt, betaal je namelijk voor het voordeel dat je hebt van het meteen kunnen gebruiken van de telefoon. Hoewel je bij een losse telefoon in één keer een grote uitgave hebt, is het op de langere termijn vaak goedkoper.

Wat is een simlockvrije telefoon?

Als een losse telefoon simlockvrij is, dan betekent dat er geen provider aan verbonden is. Je kunt dus een SIM kaart van elke willekeurige provider kopen. Als een los toestel een simlock heeft, dan is hij vergrendeld voor het gebruik van een specifieke provider.

Conclusie

Als je het geen probleem vindt om in één keer een wat grotere uitgave te doen, dan is het interessant om te kiezen voor een losse telefoon kopen. Het aanbod is ruimer dan het aanbod telefoons met abonnement, met name met betrekking tot de oudere modellen telefoons.

Een telefoon los kopen biedt je lagere maandlasten en je zit niet vast aan een contractduur. De telefoon los toestel is jouw eigendom en je bent daarmee flexibel in gebruik of verkoop. 

Wil je meer algemene informatie? Lees dan hier voor informatie die handig kan zijn voor jou!

Voordelig een los toestel aanschaffen?

Vergelijk alle losse toestellen op GSMWeb.nl en vind het ideale model voor jou!

Meer weten over telefonie en de nieuwste telefoons?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *