Games | Alle games op een rijtje!

Iedereen vindt het leuk om op zijn tijd eens een spelletje te spelen. Vroeger gebeurde dit vaak buiten of binnen in de vorm van een bordspel.

Tegenwoordig gaat het steeds vaker anders; de gaming industrie is uitgegroeid tot een gigantische industrie waar computerspellen voor zowel jong als oud steeds geavanceerder worden.

Met moderne platformen als smartphones, consoles en computers neigen steeds meer mensen naar deze virtuele spellen in plaats van een bordspelletje. Gelukkig kun je ook spellen spelen met familie en zijn er genoeg spellen waarmee je met het hele gezin plezier van kunt hebben. 

Lees op deze pagina de ontwikkeling van het gamen en de top games van dit moment.

Inhoudsopgave

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Top games van dit moment

Tegenwoordig blijven er steeds indrukwekkendere games op de markt uitkomen, maar wat zijn de top games van dit moment? Dit verandert natuurlijk regelmatig. Hieronder zetten we een aantal van de meest geanticipeerde top games op een rij. 

Deathloop

Deathloop is een uniek spel gemaakt door Arkane Studios en uitgegeven door Bethesda Game Studios. In dit spel zit de hoofdpersonage vast in een eindeloze tijdsloop en moet hij binnen een bepaalde tijd uitvogelen hoe hij de 8 targets uit kan schakelen om zo zijn vrijheid te krijgen. Lukt dit hem niet, dan zal hij weer overnieuw moeten beginnen. 

videogames

Deathloop is een perfect voorbeeld van een single player spel met multiplayer integratie. De rivaal van de hoofdpersonage kan namelijk door zowel de computer als een andere speler gespeeld worden. Als je als deze tegenspeler wilt spelen kun je de games van andere spelers binnendringen om het de speler zo moeilijk mogelijk te maken om zijn doel te behalen.  

New World (Amazon)

De geanticipeerde MMORPG van Amazon Games Studios behoort al een tijd tot een van de grootste geanticipeerde top video games. Alhoewel de deze game flink is vertraagd en eigenlijk al uit zou komen in mei 2020, lijkt de game dit jaar op 31 augustus gereleased te worden. Alhoewel het wat momentum heeft verloren met het uitstel, blijft het een van de meest geanticipeerde top games van dit moment. 

Battlefield 6

Battlefield blijft natuurlijk een van de meest toonaangevende online games ooit. Ook de 6de iteratie van Battlefield zal zonder twijfel voor veel sales zorgen. EA is inmiddels begonnen met het uitbrengen van teasers voor het spel. De verwachting is dat dit spel in 2021 nog zal uitkomen. 

De ontwikkeling van gaming

De roots van het commerciële gamen ontstond in de jaren 50 van de vorige eeuw. Destijds was het meer een interessant snufje waar niet veel aandacht aan geschonken werd, maar tegenwoordig is het een van de meest winstgevende bronnen van entertainment ter wereld. 

De eerste iteratie van een spel “console” was in 1940 op de New York World’s Fair. De video game was gebaseerd op de wiskundige spelletje “Nim” en was ongeveer 50,000 keer gespeeld in de 6 maanden tijd dat het werd tentoongesteld. De computer won meer dan 90% van de spelles. 

Voor de liefhebbers was het helaas wel een teleurstelling, want dit spel systeem werd niet op de markt gebracht. Dit gebeurde veel later, door Ralph Baer in 1967. Deze uitvinder kwam met het concept van de “Brown Box”. Met de Brown Box kon je vierkantjes besturen en elkaar achterna zitten. Uiteindelijke extensies van de Brown Box bestonden uit games als ping pong, dammen en 4 sport games. Ook kwam de eerste iteratie van game accessoires uit met deze console. Je kon een “lightgun” kopen voor shooting games of een speciale extensie waarmee je kon golfen. 

Het bedrijf Magnavox had de licentie voor de Brown Box en bracht het in 1972 uit als de Magnavox Odyssey, enkele maanden voordat de Atari uitkwam. Atari is natuurlijk een stuk bekendere naam dan Magnavox Odyssey en er wordt ook vaker aan Atari gedacht al eerste console dan aan de Odyssey. Toch wist de Odyssey enkele maanden eerder op de markt te komen. 

Helaas werd de productie van de Odyssey stilgezet, omdat de sales erg tegenvielen in de 3 jaren dat deze op de markt was. Er werden slechts 300,000 consoles verkocht, wat reden genoeg was om de verkoop stop te zetten. 

Doorbraak

De echte doorbraak van gaming kwam niet van de Odyssey, maar van Atari. Atari kwam met de eerste echte video game; Pong. Het spel werd verkocht met de arcade machine waar het bijhoorde. Steeds meer bowling banen, barren en winkelcentra kochten de arcade machines. Andere bedrijven herkenden dat dit fenomeen zou uitgroeien tot een grote industrie en begonnen masssaal zelf ook spellen te produceren. Tussen 1972 en 1985 kondigden tientallen bedrijven aan dat ze begonnen met maken van games. 

Introductie van Multiplayer games

Alhoewel het mogelijk was om multiplayer video spelles te spelen op hetzelfde scherm, het concept van multiplayer games waarbij je op verschillende schermen speelde was nog niet geïntroduceerd tot het eind van de jaren 70. In 1973 werd het spel “Empire” geïntroduceerd. Dit spel was een “turn-based” video game voor 8 of minder spelers. 

Dit spel werd veelal gespeeld in speelhallen en restaurants die de jongere generatie wilde aantrekken. Door middel van een high score systeem konden spelers zich met elkaar vergelijken. Volgens de data die bekend was spendeerde mensen ongeveer 300.000 uur aan het spel tussen 1978 en 1985. Op dit punt waren spellen vooral gelinked aan speelhallen en was het moeilijk voor te stellen dat een groot deel van de wereld uiteindelijk een volwaardige spelcomputer in huis zou hebben. 

Tegenwoordig zijn Battlefield 6 en Rainbow Six Siege erg populair. Erg veel mensen spelen deze games met of tegen elkaar.

Atari VCS

Rond deze tijd kwam er echter wel een spelcomputer op de markt die je thuis kon gebruiken: de Atari VCS (ook wel bekend als de Atari 2600), die in 1977 werd uitgebracht. Echter vielen de verkopen enorm tegen voor de console. Mensen begonnen net te wennen aan kleurentelevisies en ook hadden mensen wel genoeg gezien van het spelletje Pong, wat het meest populaire spel van Atari was. 

De spelcomputer zelf kwam standaard met 10 simpele spelletjes, zoals Pong en Outlaw. De console had echter ook de mogelijkheid om “cartridges” van data in de console aan te sluiten. Op deze cartridges stonden de eerste standalone spellen buiten de spelcomputer zelf. Zo werd de eerste onafhankelijke game, Space Invaders, in 1980 uitgebracht voor de Atari VCS. 

Dit was de sales boost die Atari nodig had. Waar de Atari VCS slechts 250,000 keer gekocht werd in haar eerste jaar, schoten de sales dankzij Space Invaders omhoog naar 2 miljoen. 

Video game boom

Door deze video game boom schoten de bedrijven die spellen en ook spelcomputers maakten massaal uit de grond. De markt werd overspoeld met de producten van deze bedrijven. Dit zorgde echter voor een crash van de markt voor video spellen in 1983.

Daarentegen werden computers langzamerhand goedkoop genoeg om door particulieren gekocht te worden. Spellen op de computer konden van een stuk hogere kwaliteit zijn dankzij een veel sterkere processor. 

Online games

Door de limieten in zowel internet capaciteiten voor de consoles en de ontwikkeling van steeds sterker wordende computers, kwamen de consoles flink in het nauw. Dit bleef zo tot aan het begin van 21ste eeuw. De Dreamcast van Sega werd geïntroduceerd en was de grondlegger voor de moderne console met online gaming mogelijkheden. Het gebruik van het internet door zoveel spelers was echter nog erg duur en het kostte Sega teveel geld om de internetkanalen open te houden. 

Toch leerden veel andere consoles hiervan en realiseerden bedrijven zich dat online toegang via een console ontzettend belangrijk ging worden. Na de release van Runescape in 2001 ging het vliegensvlug met de ontwikkeling van online spellen. Runescape liet zien hoeveel spelers er geïnteresseerd waren in een online platform waarmee ze met andere spelers konden communiceren. Dit vormde de basis voor de online Nintendo Switch games, PS games en Xbox games van vandaag. 

Vanaf hier ging het snel met de games industrie. Console release na console release maakte het mogelijk om steeds betere spellen te ontwikkelen. Consoles en PC spellen worden nog steeds wereldwijd massaal gekocht en zelfs veel single player video games proberen ook online aspecten te integreren in de spellen.

Switch games, Playstation games en Xbox games hebben hier allerlei voorbeelden van, zoals bijvoorbeeld het Dark Souls genre. Tegenwoordig is het zelf mogelijk om in VR (virtual reality) video games te spelen. 

Mobile games

Tegenwoordig beginnen mobiele spellen de markt over te nemen. Mobiel gamen is altijd en overal mogelijk en het kopen van games op je mobiel is een stuk goedkoper dan games als Call of Duty of Battlefield op de console of PC. Veel game developers zetten dus flink in op het mobile gamen. Wie heeft er ondertussen niet gehoord van Angry Bird, Pokemon GO of Clash of Clans?

Games: Veelgestelde vragen

Kan ik dezelfde spellen op console ook spelen op mijn smartphone?

Nee in de nabije toekomst nog niet, het gaat heel moeilijk worden om de technologie van computers en consoles, die nog steeds blijven innoveren, bij te houden in een kleiner toestel als een smartphone. Wel zijn er mobiele versies van games als League of Legends, Fortnite en Call of Duty op de markt. Deze zullen over het algemeen wel mindere grafische kwaliteiten hebben en gelimiteerde mogelijkheden. 

Waar vind ik meer informatie over consoles, games en gaming accessoires?

Op de gaming hoofdpagina vindt je al onze categorieën met bijbehorende artikelen over een tal van onderwerpen. Zo vind je meer over switch games, Playstation games en Xbox games. 

Kan ik de oudere “retro” games nog spelen?

Dat is zeker mogelijk. Zo kun je tegenwoordig gemakkelijk “Pong” googelen en een tal van websites vinden waar je deze game gratis kunt spelen.

Conclusie

De ontwikkeling van spellen begon redelijk langzaam, maar naarmate het duidelijk werd dat games en gaming een zeer lucratieve markt zou gaan worden, werd er meteen op gesprongen. Alhoewel dit aanvankelijk leidde tot hevige oversaturatie met als resultaat de video game crash, is het tegenwoordig een gigantische markt die alleen maar groter wordt. Videospellen worden zo vaak uitgebracht dat je bijna elke maand wel een up to date top games lijst kunt maken. 

Door de steeds sterker wordende platformen voor Videospellen worden deze ook steeds realistischer. Daarnaast zal mobile gaming de casual gamers aantrekken. Gamen terwijl je in de trein zit bijvoorbeeld gaat iets moeilijker met een Playstation 5 en een tv op je schoot dan gewoon via je smartphone. 

De nieuwste games kopen?

Vergelijk de nieuwste (en old school) games. Bestel voordelig via Bol.com en begin!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *