De geschiedenis van de Bitcoin (BTC) belooft veel goeds voor februari

Geschiedenis-Bitcoin-februari-goed
Het zou wel eens tijd worden ook!

Terwijl de Bitcoin blijft verliezen en de enige records die nu sneuvelen negatief zijn zoekt de markt haast wanhopig naar goed nieuws. Cryptoplatform Coindesk doet mee en is historische analyses gaan maken. Zij komen tot de verrassende conclusie dat, als je naar het koersverloop kijkt, februari een verrassend goede maand is als je de resultaten bekijkt. Wij delen graag dit overzicht.

Bitcoin-koers-januari-februari-jaarlijks

Normaal gesproken zijn we de eerste om in de feestvreugde te delen. Of we dit jaar ook reden hebben voor een koersfeest is helaas nog maar de vraag. Zo zijn twee belangrijke gebeurtenissen voor de koers van de Bitcoin (BTC) al negatief geëindigd. We zouden nu namelijk de start van cryptobeurs Bakkt moeten meemaken, maar deze is uitgesteld tot april. Ook zouden we de toestroom van institutionele beleggers mee moeten maken door de mogelijkheid van fondsbeleggen (ETF), maar deze aanvraag is door de shutdown ingetrokken. Weliswaar is deze inmiddels opnieuw ingediend, maar men verwacht dat de nieuwe aanvraag het hele jaar gaat duren.

Daarnaast merken we dat de investeerders dit jaar andere mogelijkheden zoeken en dat er weinig schokkende veranderingen in het verschiet liggen. Hoewel we het niet hopen lijkt de opmerking “in het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst” ook van toepassing op de Bitcoin-koers in de komende maand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *