Stadje in Colorado wil drone-jachtvergunningen uitgeven

I'm hunting dwones!
Shh…. wees heel, heel erg stil. De inwoners van Deer Trail jagen op wabbits drones.

Het stadsbestuur van het kleine dorpje in Colorado heeft het niet zo op onbemande vliegtuigen boven hun gebied. Daarom heeft een van de leden voorgesteld om, in ruil voor 25 dollar, een vergunning uit te geven om die dingen uit de lucht te knallen met een jachtgeweer. Elk van de 500 inwoners boven de 21 mag zo’n vergunning bezitten, en bij de eerste kill verdient deze zichzelf dik terug.

Bij het inleveren van een neergeschoten drone waarvan bekend is dat de overheid deze gebruikt krijgt de jager een belonging van 100 dollar. Uiteraard zijn er ook wat beperkingen opgelegd. Zo mag er alleen met een jachtgeweer geschoten worden, en moet de aanvrager op zijn minst Engels kunnen lezen en verstaan. Er wordt niets gezegd over spraakgebreken, wat mooi uitkomt voor een bepaalde fervente jager op konijnen.

Je zou dan zeggen dat de lucht boven het dorpje krioelt met drones. Volgens Philip Steel, initiatiefnemer van dit plan, valt dat wel mee. Hij heeft er nog nooit een gezien, en wil dit graag zou houden. Ook al worden ze voor vredesdoeleinden ingezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *