Sony onthult Xperia XZ3 met Bravia TV technologie

Sony onthult Xperia XZ3 met Bravia TV technologie
Komt TV kijken op je mobiel ook eens van pas, want deze nieuwe Xperia XZ3 weet kraakhelder beeld te geven.

Op de IFA in Berlijn heeft Sony vandaag de nieuwe Xperia XZ3 aan de wereld gepresenteerd. Dit is een 6-inch 18:9 smartphone (2880×1440), met een QHD+ HDR OLED scherm. Visitekaartje van dit toestel is het gebruik van Sony’s Bravia OLED TV technologie. Dit betekent dat kleuren levendiger zijn, afbeeldingen scherper worden weergegeven en er diepere tinten zichtbaar zijn. Met doe toevoeging van X-Reality is de Xperia Z23 in staat om content die niet in HDR (High Dynamic Range) is, toch in HDR weer te geven. Hoe zich dat in de praktijk gaat vertalen is afwachten. Qua design heeft de Xperia XZ3 een 3D-ontwerp met gebogen glas aan de voor- en achterkant. Het display kent dunne randen, Sony heeft er niet voor gekozen om een ‘notch’ te gebruiken.

Sony

Ook aan audio is gedacht. De S-Force Front Surround Sound speakers hebben 20 procent meer geluidssterkte in vergelijking met vorige modellen van Sony. De Xperia Z23 wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 845 processor. De juice wordt verzorgd door een 3.330 mAh batterij. Sony heeft diverse functies in de smartphone geïntegreerd om ervoor te zorgen dat de batterijduur maximaal is. Enkele features zijn Smart Stamina, STAMINA mode, Battery Care en Qnovo Adaptive Charging technologie. Op de achterkant zit een 19-megapixel camera met AI-techniek. Video’s kunnen worden geschoten in 4K kwaliteit en er is een 960fps HD Super slowmotion functie. Aan de voorkant zit een 13 megapixel camera.

Sony levert de Xperia Z23 met het nieuwe Android 9.0 Pie. De nieuwe smartphone is vanaf 5 oktober verkrijgbaar voor een prijs van 799 euro.

[gv data=”-wnf_qBkS6g”][/gv]

2 Comments

  1. > Dit betekent dat kleuren levendiger zijn, afbeeldingen scherper worden weergegeven en er diepere tinten zichtbaar zijn.
    En als ik ‘m in handen krijg zit er binnen de kortste keren een barst in.

    > Sony heeft er niet voor gekozen om een ‘notch’ te gebruiken.
    Mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *