Releasedatum Samsung Galaxy S10 mogelijk bekend

DUUUUR
Ook de torenhoge prijzen lijken definitief gelekt te zijn.

In aanloop naar de release van Samsung’s aankomende vlaggenschip-lijn weten we al een hele hoop, waaronder het design, wat er onder de motorkap geplaatst gaat worden en wat voor bijzondere camera-oplossing de reeks gaat hanteren. Tot dusver was slechts één ding helemaal onzeker: de releasedatum.

Een grote bron binnen de tech retail-industrie heeft namelijk volgens Gizmodo aan ze verteld wanneer Samsung’s S10-lijn uitkomt. Volgens de bron gaat het Zuid-Koreaanse merk de serie tijdens het Mobile World Congress 2019 op 20 februari onthullen. Vanaf dat moment zijn de toestellen beschikbaar als pre-order. Uiteindelijk moeten ze dan op vrijdag 8 maart verscheept gaan worden over heel de wereld (of in elk geval het Verenigd Koninkrijk).

Er heerst overigens nog steeds verwarring over hoe veel S10-edities er precies uitkomen. De bron meldt dat er 3 uitvoering aankomen; de Beyond 0, 1 en 2. Eerder schreven we ook al over de Beyond X, die werkelijk absurde specs zou krijgen. Wellicht dat dit Plus Plus toestel later uitkomt of als limited edition wordt gepresenteerd.

Tot dusver bevestigt de bron de voorspellingen van professioneel lekker Evan Blass. Er zou een 5,8-inch S10 Lite uitkomen, evenals een 6,1-inch S10 en 6,4-inch S10+. Die zullen waarschijnlijk over de toonbank gaan voor flinke high-end prijzen. De 5,8-inch versie met 128GB opslagruimte zal £669 kosten terwijl de gewone uitvoering van 6,1-inch als snel £799 en £999 kost voor respectievelijke 128GB en 512GB opslagruimte.

De klap op de vuurpijl is de S10 Plus, die in meerdere uitvoeringen uit gaat komen en ongetwijfeld wat verontwaardiging met zich mee zal brengne. De instap-Plus van 128GB kost ‘maar’ £899 terwijl de uitvoering met 512GB opslagruimte de 1000-barrière doorbreekt en voor £1099 verkocht zal worden. Er komt ook een Galaxy S10 Plus met een belachelijke terabyte harde schijf voor een kaakdroppendde £1399 Pond. Dat is omgerekend ruim €1500 euro.

Wat de prijzen in Nederland gaan zijn is nog niet officieel bekend. Waarschijnlijk dat we dat in februari dus te horen zullen krijgen.

UPDATE: op 20 februari zal waarschijnlijk ook de opvouwbare smartphone getoond worden.

Render @91Mobiles

Eén reactie

  1. De Iphone XS Max met ‘slechts’ 512gb is al €1659,-… Trek daar de €150,- ‘Apple premie’ van af en je hebt de Samsung Galaxy S10 plus prijs. Dit was gewoon te verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *