Nieuwe crypto-ransomware ook in Nederland aangetroffen

Nieuwe crypto-ransomware ook in Nederland aangetroffen
Er schuilt zeker een gevaar in deze ransomware die momenteel op het web te vinden is.

Oppassen voor Anatova. Dit is een nieuwe, gevaarlijke vorm van crypto-ransomware. Dit is ransomware waar hackers of kwaadwillenden gebruik maken van cryptocurrency om losgeld te krijgen.

Anatova zit verstopt in kleine bestanddelen en doet zich voor als een gewone applicatie. Je denkt bijvoorbeeld een game te downloaden, omdat het logo overeen komt. In werkelijkheid haal je Anatova binnen. Eenmaal geïnstalleerd gaat de malware als een briesende leeuw op je computer aan de slag.

De ransomware is in staat om bestanden te vergrendelen. Alleen met een code kun je nog toegang krijgen tot je persoonlijke bestanden. Onder meer het Amerikaanse bedrijf McAfee waarschuwt voor deze nieuwe vorm van ransomware. Slachtoffers die weer toegang willen krijgen tot de persoonlijke bestanden moeten losgeld betalen in vorm van DASH. Een cryptocurrency.

De kwaadwillenden vragen bedragen van omgerekend zo’n 700 dollar. Anatova is al ontdekt op meer dan 100 computers in de VS, maar de malware is inmiddels ook al opgedoken in België en Nederland. Let dus altijd goed op als je een populaire game of bestand wil gaan downloaden en installeren. Doet dit alleen van erkende websites om dit soort ellende te voorkomen!

Nieuwe crypto-ransomware ook in Nederland aangetroffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *