Zo gaat Apple iCloud beter beveiligen

iCloud-hack
Na het uitlekken van talloze naaktfoto’s van wereldberoemde sterren, staat iCloud van Apple in een kwaad daglicht. Tim Cook, CEO van het bedrijf, probeert ons in een verklaring gerust te stellen.

Dit is de eerste keer dat Cook publiekelijk over de iCloud-leak praat. In een gesprek met The Wall Street Journal bevestigt hij dat de gehackte celebrities slachtoffer werden van phising, en dat de antwoorden op hun beveiligingsvragen goed geraden werden.

Hierdoor kregen ze toegang tot allerlei pikante kiekjes die niet voor de buitenwereld bedoeld waren. Cook benadrukt hierbij dat er geen Apple ID’s en wachtwoorden zijn uitgelekt, iets waar veel Apple-gebruikers bang voor waren.

Wat gaat er veranderen?
Heel concreet heeft Apple een paar zaken die aangepakt worden om de data van haar gebruikers beter te beschermen:
– Zodra iemand je wachtwoord probeert te veranderen, je iCloud data op een ander toestel probeert te zetten of als een nieuw apparataat voor het eerst inlogt, krijg je een push notificatie en email. Tot nu toe kreeg je slechts een email als iemand je wachtwoord verandert of je voor het eerst met een nieuw toestel inlogt. Door de iCloud aan dit rijtje toe te voegen ben je eerder op de hoogte.

– De zogenaamde two-factor authentificatie zal met de komst van iOS8 ook voor de iCloud aangeboden worden. Volgens Apple zijn er nog maar weinig mensen die gebruik maken van deze extra vorm van beveiliging, dus zullen ze gebruikers aanmoedigen om dit wel te doen.

– Binnen de komende twee weken kun je dergelijke notificaties verwachten. Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat gebruikers meteen in actie kunnen komen als ze een melding krijgen, zodat ze hun wachtwoord direct kunnen veranderen en het beveiligingsteam van Apple direct op de hoogte wordt gesteld.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *