Xiaomi Redmi Note 6 Pro – Toptelefoon voor miniprijs

Uitzonderlijk goedkoop
Stevige specs voor een miniprijs.

Xiaomi is hard op weg om flagship killer OnePlus van de troon te stoten; die concurrentie schuiven ze niet onder stoelen of banken. De aankomende Redmi Note 6 Pro zou wel eens het toestel kunnen zijn dat Xiaomi fundeert als nieuwe vlaggenschip-verwoester, want tegen zo’n prijs kan nauwelijks een prijsvechter op.

Vandaag onthult Xiaomi de Redmi Note 6 Pro, een phablet met een feature die twee trends combineert. Het toestel van 19:9 6.26-inch (2280×1080 pixels) krijgt namelijk een notch, maar wel een notch met twee frontcamera’s. Een andere concurrent, het Chinese Huawei, implementeerde overigens eerder al een quadruple-camera én een notch.

Verder verschilt de Note 6 Pro nauwelijks van zijn voorganger, de Redmi Note 5 Pro. Zo krijgt hij een Snapdragon 636 (1,8GHz), 4GB RAM en 64GB uitbreidbaar geheugen. Xioami zal ongetwijfeld later (zoals bij de Note 5 Pro) een ‘Plus Pro’-variant uitbrengen met 6GB RAM en 128GB geheugen. Tot slot wordt het budgettoestel uitgerust met een 4000mAh batterij, wat het stevige scherm redelijk zou van juice zou moeten voorzien.

De Xiaomi Redmi Note 6 Pro gaat op het moment voor een kaakdroppende $215 dollar (omgerekend) in Thailand over de toonbank en het merk heeft al bekend gemaakt over de rest van de wereld te gaan leveren. Wanneer het toestel bijvoorbeeld naar Nederland komt is niet bekend, maar verwacht een absurd vriendenprijsje. Houd er wel rekening mee dat er wellicht nog importkosten bij komen, maar dan nog, kijk naar die specs!

Via: AndroidCentral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *