Wordt dit de dunste smartphone ter wereld?

Dun ding van Huawei
Met een telefoon die slechts 6,18 millimeter dik is lijkt Huawei een nieuw record in handen te hebben.

De meest dunne/slanke smartphones van dit moment komen van Alcatel en Vivo, die hebben een dikte van ongeveer 6,5 millimeter. Huawei lijkt subtiel over die grens heen te klappen met 0,3 millimeter verschil.

Bijgevoegde foto’s werden gepubliceerd door de Chinese waakhond voor draadloze technologieën; TENAA. De foto’s zijn inmiddels echter weer verwijderd. De telefoon werd gepubliceerd met de codenaam P6-U06 en zou beschikken over een 4,7-inch scherm met 720p-resolutie en een quadcore-processor van 1,5 GHz. De afmetingen zijn 132×65,5×6,18mm en dat is niet erg groot voor een telefoon met dit type scherm. Het gewicht is 120 gram.

het toestel zal beschikken over een 8-megapixelcamera achter, plus een 5 megapixel camera aan de voorkant. Het besturingssysteem is Android 4.1.2 met 2GB werkgeheugen.

Het is nog niet duidelijk of toestel alleen bestemd is voor de Chinese markt. Wanneer het mobieltje op de markt moet komen, is ook nog niet bekend.

Dun?

Nog geen reacties

 1. Onderschat die Chinezen niet. Huawei is giga in thuisland en het lijkt dat deze stoomlocomotief de smaak te pakken heeft. Nu ze (eindelijk) wat bekender in de EU gaan worden met hun smartphones denk ik dat Samsung en zelfs Apple wel op mogen passen. Veel telefoon voor weinig geld. Kijk maar naar de Huawei Honor 2 die qua specs niet ver van de S3 af zit. 1.4 ghz, 2gb ram, 16-core gpu, en maar 280,- kost (import).

 2. Ik vraag me af wat er met die hele dunne smartphones gebeurt wanneer deze in je kontzak zitten en je een keer per ongeluk op gaat zitten.

    • @integraturbo: met de iphone 4, de 4S en de iphone5 heb ik tot heden geen enkele probleem ondervonden (mbt buigen oid, wel andere zaken zoals een slechte antenne bij de 4 ) het enige probleem met alle toestellen is dat als je een harde landing met je zitvlak maakt, de boel kapotgaat (camera of klas aan de achterzijde, en wie weet wat nog meer aan de binnenzijde)…

     @dennis: daar heb ik eerlijk gezegd nooit last van gehad.. de iphone 5 is weliswaar iets dunner dan de iphone 4(s), maar bedenk wel dat de gehele achterzijde een solide aluminium constructie heeft waarbij de iphone4 glas aan beide zeiden had. dit zie je ook terug in de bouw van de toestellen als je het demonteert (als iets kapot is bijvoorbeeld).

     de iphone 4 begin je te demonteren van de achterkant, en vervolgens als je de hele boel verder en verder uit elkaar haalt kom je dichter bij de achterzijde van je touch screen, waartegen alle materialen steunen, om het maar even zo te zeggen. http://www.youtube.com/watch?v=tvJ1xIgqL9I
     Bij de iphone5 begin je met het touchscherm te verwijderen aan de voorzijde, om vervolgens jezelf richting de achterzijde te werken.. http://www.youtube.com/watch?v=WCN2ILFWPz0

     naar mijn mening is (en voelt) de iphone 5 meer solide aan dan de iphone 4…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *