Windows 9 gratis voor Windows 8-gebruikers?

Windows9-gratis
Het zou zomaar kunnen dat eigenaren van Windows 8 gratis kunnen upgraden naar Windows 9.

Andreas Diantoro, hoofd van Microsoft Indonesië, zou zijn mond voorbij gepraat zijn in een gesprek met de Indonesische website Detik. Microsoft heeft zelf namelijk nog niets gezegd over hoe ze het nieuwe besturingssysteem aan de man willen brengen. Als we Diantoro mogen geloven, krijgen alle huidige Windows 8-gebruikers dus een gratis upgrade.

30 september
Ook is het nog maar de vraag of de nieuwe Windows überhaupt een cijfer krijgt. De kans is aanwezig dat de nummering verdwijnt en er een nieuwe naam aan gegeven wordt. Omdat Microsoft waarschijnlijk op 30 september (aanstaande dinsdag) de nieuwe Windows presenteert, is er vandaag per ongeluk een website opgedoken met de naam ‘Windows TH’. TH staat hierbij waarschijnlijk voor Treshold, de werknaam van Windows 9. Of deze naam nog gaat veranderen is dus even afwachten. Men gaat er ook vanuit dat er op 30 september een testversie van het besturingssysteem aangekondigd wordt.

Terug naar 7
Met Windows 9 gaat Microsoft terug naar het design van Windows 7, gecombineerd uit bepaalde elementen uit Windows 8. Zo vinden we het Metro-design terug in een nieuw startmenu, waarbij een deel ingedeeld is voor de grote gekleurde vlakken die de apps huisvesten. Ook zagen we onlangs een nieuw notificatiescherm, dat je waarschijnlijk op de hoogte gaat houden van inkomende berichten en updates. Dit verwachten we nog meer van Windows 9.

3 reacties

    • @mazdarx8: Windows 8.1 werd niet echt opgedrongen, maar er waren op een gegevenmoment wel apps die de update nodig hadden om te werken. Dat zal met Windows 9 ook het geval gaan zijn, maargoed ik zou niet weten waarom je niet zou willen upgraden. Zoals het er nu naar uit ziet is het gewoon wat windows 8 had moeten zijn, net als dat windows 7 eigenlijk was wat vista had moeten zijn.
      Je hebt alle gemakken van Windows 8, maar voor wie wil ook de voordelen van 7 en zonder de nadelen van 8. Voor een tablet lijkt het meer op windows 8 en voor een desktop lijkt het meer op windows 7. Ik ben best tevreden met windows 8, maar de features die ik tot nu toe van windows 9 heb gezien zorgen er wel voor dat de struikelpunten die ik heb bij windows 8 zullen worden opgelost. En dat is dan voornamelijk het startmenu en het draaien van apps in vensters ipv fullscreen.

    • @mazdarx8: Mja, maar software-compatibiliteit is iets van alle (systeem-)upgrades, toen Windows Vista resp. Windows 7 uitkwam was het precies hetzelfde laken een pak, ondanks alle ingebouwde ‘opstart-opties’. En zelfs onder XP heb ik destijds al meegemaakt dat een scanner die al jaren probleemloos presteerde onder Windows 95 en 98 toen ineens niet meer werkte met de meegeleverde software.

      E.e.a. is ook aan te rekenen aan de fabrikanten en schrijvers van de software; die hebben namelijk ook liever dat jij een nieuw apparaat koopt, dan dat zij nieuwe software moeten schrijven voor een apparaat waar ze niks meer aan verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *