WhatsApp gaat ein-de-lijk deze functie toevoegen

De chatdienst wordt langzaam steeds completer
Autocorrect kan binnenkort je kans op een date niet meer verpesten met deze nieuwe functie.

Het overkomt ons allemaal wel eens: Je formuleert een zin een beetje onhandig, vergist je in de feitelijke waarheid van je berichtje of je stuurt ‘per ongeluk’ vunzige berichtjes naar je baas… WhatsApp lijkt eindelijk een functie toe te gaan voegen die het mogelijk maakt om berichten dan ook weer te verwijderen. Écht te verwijderen.

Deze blogpost van WhatsApp werd door WaBetaInfo opgemerkt en legt uit wat de aankomende functie precies inhoudt. De chatdienst gaf ons eerder al de mogelijkheid om berichten voor onszelf te verwijderen, maar laten we eerlijk wezen: Daar heeft niemand iets aan.

Nu komt het miljardenbedrijf dat onder Facebook valt gebruikers dus de mogelijkheid om berichten voor iedereen te verwijderen. Dat houdt in dat je een verzonden bericht kan selecteren, om vervolgens te kiezen of je het voor jezelf of voor iedereen verwijdert. Je kan deze functie dus toepassen in één-op-één-gesprekken en in groeps-apps. Er zit daarentegen een grote maar aan.

Je moet een bericht namelijk binnen 7 minuten verwijderen als je dat nodig vindt, want na die 7 minuten kan het niet meer. Ook zien je gesprekspartners dat je een bericht verwijderd hebt. Ze zien dan namelijk – net zoals jij – de tekst ‘this message was deleted’, of ‘dit bericht is verwijderd’. Het is nog niet duidelijk hoe WhatsApp de update uitrolt. Wanneer wij dus gebruik kunnen maken van de nieuwe functie moet nog blijken.

Wat denk jij van de nieuwe functies? Is het een waardige toevoeging of mag WhatsApp wel wat meer geheimhouding mogelijk maken? Laat het weten in de comments. Overigens voegt WhatsApp de laatste tijd wel meer nieuwe interessante functies aan de chatdienst toe. Zo kun je recentelijk je locatie delen met gesprekspartners en is videobellen een stukje uitgebreid. Tot slot voegde WhatsApp afgelopen juni ook al 3 nieuwe functies toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *