Waarom OnePlus stopt met de verkoop van de OnePlus 3

OnePlus
Na slechts enkele maanden stopt de telefoonfabrikant met het verkopen van de OnePlus 3.

Gisteren onthulde OnePlus een nieuwe versie van de 3 genaamd OnePlus 3T. Het gaat hier om een verbeterde variant met een snellere processor, betere front-camera en een betere batterij in vergelijking met de reguliere 3.

De OnePlus 3 lag sinds juni in de winkels maar nu is besloten om de verkoop te staken. Omdat de 3T er nu is ziet de telefoonfabrikant geen reden om de ‘verouderde’ 3 nog te verkopen. Dit is opmerkelijk aangezien concurrenten dit doorgaans wel doen. Zo is de iPhone 6S nog steeds te koop voor een lager bedrag in vergelijking met een jaar geleden.

Android Authority weet te melden dat de Chinese telefoonfabrikant de OnePlus 3 niet meer gaat verkopen in de Verenigde Staten en Europa. Vanaf 22 november is de nieuwe 3T te koop voor 439 euro. Daarmee is de nieuwe variant vier tientjes duurder in vergelijking met zijn voorganger.

3 reacties

  • @martinus: Precies, ook OP wilt geld verdienen en aan de duurdere 4T versie zullen ze denk ik meer verdienen.

   Eerst hadden ze de kunstmatige hype om hun spullen enkelt via een invite te kunnen kopen, achterlijk systeem.
   En nu ze eindelijk de zaak op de rit hebben gaan ze het onmogelijk maken een goedkoper model te kopen door deze simpelweg niet meer aan te bieden.

 1. ik zat toevallig gisteren of eergisteren te kijken naar de oneplus en viel me op dat hij niet meer in stock was. Forum stond vol met allerlei mensen die besteld hadden dus ben benieuwd wat men daar mee gaat doen.
  Op zich is 4 tientjes extra voor betere specs niet zo heel erg, 440$ is nog steeds niet echt veel. Hopelijk red de batterij het nu wel een hele dag, dat was volgens mij toch 1 van de grote minputen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *