Utrecht krijgt grootste bioscoop van Nederland

Utrecht grootste bioscoop 2015
Het terrein van de Utrechtse Jaarbeurs wordt uitgebreid met een megabioscoop. Deze zal plaats bieden aan zo’n 3500 personen verdeeld over 15 zalen.

Vandaag werd het contract getekend tussen de initiatiefnemers Wolff Bioscopen en Jaarbeurs Utrecht. De Grand opening staat gepland tijdens het 35e Nederlands Film Festival, welke plaatsvindt in september en oktober 2015. Vanaf dan zal deze bioscoop de grootste van Nederland zijn.

De grootste zaal vinden we momenteel CineMec te Ede met 1030 stoelen. Het grootste scherm is te bewonderen in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam, deze heeft een afmeting van 10 bij 23,5 meter. Wolff Cinema Groep beschikt op het moment al over negen bioscopen in Nederland, een stuk minder dan de concurent Pathé met 22 bioscopen.

De megabioscoop moet de concurrentie aangaan met de overige zeven bioscopen en filmtheaters in Utrecht, wat waarschijnlijk geen moeilijke opgave zal worden.

2 reacties

  1. Het bioscopenbestand in Utrecht is treurig. Omdat Wolff hier al jaren mee bezig is, staan Hoog Catharijne, City/Movies en Camera/Studio te verkommeren. Rembrandt gaat nog wel. De situatie is voor de kleinere film beter, met het fantastische Louis Hartlooper Complex. Voor filmhuisfilms moet je naar ’t Hoogt, maar dat is ook geen pretje in die afgeragde zalen.

  2. geen imax = geen aanwezigheid van mij. Ik hoop dus dat er dan eindelijk een imax in Utrecht komt. Rembrand is een prima bios, maar ze kunnen niet uitbreiden ivm locatie. Al zie ik niet in waarom ik daar niet meer zou komen, het heeft namelijk in tegenstelling tot alle nieuwe biossen een echte bioscoop sfeer. Iets dat het zwaar krijgt (of misschien zowieso weg gaat) is de bios in hoog catharijne, wat is dat een baggertent. Aan het eind van de film, als het licht aan gaat zie je in alle hoeken van de zaal de muizen weg schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *