Toyota gaat een pratende robot de ruimte in sturen

Kirobo zegt Booya!
De robot Kirobo zal op 4 augustus 2013 in het Tanegashima Space Center aan boord stappen van het ruimteschip Kounotori 4.

Eindbestemming is het International Space Station (ISS). Daar, hoog boven de aarde, zal Kirobo wachten op de komst van de Japanse astronaut Koichi Wakata. Het zwart/witte robotje met rode beentjes en voetjes moet echter geduld hebben; Wakata wordt niet eerder dan november of december op het internationale ruimtestation verwacht. Wanneer Kirobo en Wakata elkaar dan eindelijk de hand kunnen schudden, zullen zij geschiedenis schrijven door het allereerste gesprek tussen een mens en een robot in de ruimte te voeren.

Kirobo is één van de twee humanoïde robots die ontwikkeld zijn op basis van het Kibo Robot Project, een samenwerkingsverband tussen Toyota Motor Corporation, RCAST en Robo Garage. Ook het Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) heeft een belangrijke bijdrage aan dit bijzondere project geleverd. Toyota Motor Corporation was verantwoordelijk voor de stemherkenningsfunctie van Kirobo. RCAST en Robo Garage hebben gewerkt aan de hardware van Kirobo en het mogelijk gemaakt dat de robot in staat is menselijke bewegingen na te bootsen. Dentsu Inc. heeft het hele project begeleid en er voor gezorgd dat Kirobo over een woordenschat beschikt.

[gv data=”SqMRGqnisGM”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Toyota_Kirobo/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *