Tien verborgen features in iOS 7

Tien verborgen features in iOS 7
Ruim twee weken na de lancering van iOS 7 is het besturingssysteem van Apple op ruim 60 procent van alle iDevices geïnstalleerd. De één zweert erbij, de ander zou graag terug willen. Wat je er ook van vindt, zorg in ieder geval eerst dat je op de hoogte bent van deze -soms goed verborgen- features in iOS 7.

1. Check alle URL’s in Safari
Twitter-koppelingen in iOS 7
Wie gebruik maakt van de officiële Twitter-app voor iOS, kan alle url’s die in de timeline voorbij komen in één overzicht terugzien in Safari. Als je de mobiele browser opent en naar Bladwijzers gaat, zie je linksboven het @-teken. Druk daarop en je krijgt alle koppelingen (of Shared Links, als Engels je voertaal is) uit Twitter te zien. Handig? Daar zijn we nog niet over uit, maar het kán.

2. Laat Siri voor je zoeken
Laat Siri voor je zoeken
Siri heeft in iOS 7 een flinke update gekregen, waardoor het nu ook mogelijk is om naar Tweets of afbeeldingen te zoeken. Activeer Siri (door de homeknop in te blijven drukken) en geef je Engelstalige fotoverzoeken door, en je krijgt meteen de eerste 6 Bing-resultaten te zien.

3. Je hebt standaard een waterpas
Waterpas in iOS 7
Wilde je voorheen een iPhone, iPod of iPad als waterpas inzetten, dan was je aangewezen op apps van derden. In iOS 7 hoeft dit niet meer, aangezien deze best-wel-handige klussersfunctie nu aan de standaard Kompas-app is toegevoegd. Open simpelweg de Kompas-app en swipe de pagina naar links. Tadáá.

4. Ongelimiteerd apps in mapjes dumpen
Ongelimiteerd apps in mapjes dumpen
Om je homescreen op te ruimen helpt het om meerdere apps in één mapje te dumpen. Dit was voorheen beperkt tot een bepaald maximum, maar met de komst van iOS 7 is die limiet opgeheven. Je kunt nu zoveel apps in een map dumpen als je zelf wilt.

5. Gesproken navigatie-instructie voor wandelaars

De Kaarten-app in iOS 7 heeft een uiterlijke make-over gehad, en kreeg een aantal nieuwe features toegestopt. Zo beschikt de navigatiehulp nu over een nachtmodus, en kun je gesproken instructies krijgen in wandelmodus. Dit betekent dat je in schimmige buurten je iPhone voortaan in de broekzak kunt laten.

6. Verminder animaties (ergo: stop met misselijk worden)

Het kleurenfestijn dat iOS 7 is, bevat ook tal van nieuwe animaties. Denk aan zoomeffecten bij het openen van mappen of applicaties, en het parallaxeffect waarbij de iconen ‘over’ de achtergrond bewegen als de telefoon draait. Sommige gebruikers worden daar letterlijk misselijk van, maar er is wat aan te doen. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging en vink het aan. Hierdoor worden de animaties deels uitgezet, maar het openspringen van apps is helaas niet te stoppen. Kotsen zul je.

7. Maak je eigen trilpatroon
Maak je eigen trilpatroon
Het is mogelijk om zelf een ’triltone’ te maken. Kort, lang, afwisselend, met een melodie erin. Voortaan kun je aan een gepersonaliseerd trilpatroon voelen wat voor type bericht er binnenkomt. Ga hiervoor naar Instellingen > Geluiden. Kies vervolgens het item dat je een nieuwe trilling wilt geven (Beltoon, sms-toon, tweet) en ga naar Trillingen > Maak nieuwe trilling. Hier kun je vervolgens een nieuw patroon bij elkaar tappen.

8. Tijdsaanduiding in iMessage
Tijdsaanduiding in iMessage
De nieuw layout van iMessage is behoorlijk minimalistisch. Zelfs zó minimalistisch, dat de tijdstempel het veld moest ruimen. Wil je toch weten hoe laat berichten binnenkwamen, schuif dan de pagina naar links, en je ziet de tijden er weer even bijstaan.

9. Leer Siri praten
Leer Siri praten
Mocht je moeite hebben met hoe Siri je naam uitspreekt, aangezien ze nog geen Nederlands kan, roep dan ‘That’s not how you pronounce that’ waarna jij het haar mag voorzeggen, en Siri haar uitspraak desgewenst zal aanpassen.

10. Vette letters

Het nieuwe design van Jony Ive behelst ook een nieuw lettertype: Helvetica Neue Ultra Light. Iets dat er zeer strak uitziet, maar tegelijkertijd ook erg dun is. Heb je moeite met het lezen van de letters? Ga dan naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid en vink ‘Vette tekst’ aan. Hierna zal je iDevice opnieuw opstarten en zijn alle letters een paar kilo aangekomen.

Lees ook: Top 10 irritaties van iOS 7 die je zelf kunt fixen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *