Smartphone vaakst geclaimd bij reisverzekering

Smartphone vakantie verzekering
De zomervakantie zit er weer op voor zo goed als iedereen, dus is het tijd om de balans op te maken. Uit cijfers van verzekeraar Europeesche Verzekeringen blijkt dat afgelopen zomer voor het eerst de meeste claims betrekking hadden op smartphones.

Maar liefst 20% van alle claims werden ingediend wegens diefstal, verlies of schade aan de geliefde telefoon. Ook is duidelijk geworden dat videocamera’s en (portable) DVD spelers uit de top zijn verdwenen. Tablets zijn echter aan een sterke opmars bezig. Ook merkt de verzekeraar nog op dat er een voorzichtige toename te zien is van claims met betrekking tot e-readers.

Top 10

1. Smartphone/mobiele telefoon (20%)
2. Koffer/tas (15%)
3. Zonnebril (9%)
4. Bril (8%)
5. Fotocamera (8%)
6. Portemonnee/geld (6%)
7. Sieraden/horloge (5%)
8. Kleding (5%)
9. Tablet (4%)
10. Reisdocumenten/rijbewijs (4%)

Nog geen reacties

  1. Ik snap eigenlijk sowieso niet waarom je je smartphone mee neemt naar het buitenland… Je hebt voor 2 tientjes een simpele mobieltje. Schrijf de belangrijkste nummers op een briefje, koop in het land waar je naar toe gaat een prepaid sim kaartje en klaar ben je.

  2. Overigens heb ik ooit eens mijn htc hd2 geclaimed…tussen de skilift gekomen.Wat denk je max. EUR 250,- vergoeding. Verzekeringsmaatschappijen zijn niet gek op dit soort claims.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *