Samsung Galaxy S8: alle informatie op een rijtje

Samsung Galaxy S8
Samsung onthult alles wat je moet weten over de Galaxy S8.

De Samsung Galaxy S8 komt op 28 april uit in Nederland en België. De Zuid-Koreaanse techgigant geeft tijdens Unpacked 2017 alle informatie over het aankomende vlaggenschip nadat er al een heleboel informatie gelekt was.

De Galaxy S8 zal inderdaad €799 euro kosten en voor de S8+ moet de consument €899 euro neertellen. Die hard fans kunnen vanaf vandaag beide toestellen pre-orderen. Overigens worden de vroege vogels extra beloond, want bestel je het toestel vóór 19 april aanstaande, dan mag je – mits de voorraad strekt – 8 dagen eerder met Samsung’s nieuwe toestel aan de slag.

Er zullen (in elk geval in eerste instantie) drie kleuren beschikbaar zijn: Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver. De Galaxy S8 heeft een 5,8 inch scherm, 64 GB opslag (uitbreidbaar tot 256 GB) en draait op Android Nougat 7.0. Oh ja, je krijgt ook nog eens gratis AKG by Harman-oordopjes bij het toestel.

Ontgrendelen
De Galaxy S8 en S8+ zullen vijf manieren krijgen om het toestel te ontgrendelen. Allereerst natuurlijk het wachtwoord. Ik ken niemand die nog een wachtwoord gebruikt om iedere keer in te loggen, maar dat de functie ingebouwd is, is geen verrassing. Daarnaast kun je uiteraard een patroon instellen om je telefoon te ontgrendelen. Tot dusver niks nieuws onder de zon.

Daarnaast laat Samsung weten: “We hebben [de vingerafdrukscanner] naar de achterkant van het toestel verplaats om ruimte te maken voor extra scherm.” We hebben allemaal een andere vingerafdruk, dus het systeem zal ongetwijfeld heel veilig zijn. Over de plaatsing van de scanner zullen daarentegen ongetwijfeld discussies ontstaan. Eerder werd overigens al meer duidelijk over de keuze van Samsung om een vingerafdrukscanner te gebruiken.

En dan nu naar de twee belangrijkste functies. Allereerst kan je de Galaxy S8 namelijk ontgrendelen met je iris. Je oog wordt simpelweg gescand en voilà, je telefoon is ontgrendeld. Daarnaast voegt Samsung nog een spannende feature toe aan hun vlaggenschip: gezichtsherkenning. Jazeker. Hoewel praktisch alle informatie omtrent de S8 al gelekt was, bevestigt het Zuid-Koreaanse bedrijf tijdens Unpacked 2017 dat het toestel inderdaad gezichtsherkenning kan gebruiken voor ontgrendeling.

Specs
Naast alle specificaties van de Galaxy S8 werd ook de Galaxy S8+ nader geïntroduceerd tijdens Unpacked 2017. Hoewel we bijna alles al wisten, is een beetje bevestiging natuurlijk geen slechte zaak.

Zo zal de S8+ een 6,2 inch scherm hebben en zullen zowel de S8 als de S8+ een scherm met een resolutie van 2960×1440 pixels hebben. De S8+ zal – zoals te verwachten is – ietsje groter zijn dan zijn kleine broertje. Met 73,4 bij 159,5 millimeter (breedte x hoogte) is de S8+ ongeveer 5 millimeter breder en 10 millimeter hoger dan de S8. Daar krijg je uiteraard wel een groter scherm en 500 mAh meer batterij voor terug.

Tot slot zijn beide toestellen draadloos oplaadbaar, hebben ze allebei 4 GB RAM (werkgeheugen) en bevatten ze een Samsung Exynos 8895 octa-core processor met een rekenkracht van 2.3 GHz (vier kernen) en 1.7 GHz (vier kernen).

Check hier al het andere nieuws omtrent het nieuwe vlaggenschip van Samsung en laat in de comments weten of jij een Samsung Galaxy S8 of S8+ gaat scoren!

7 reacties

  1. Maar gewoon weer besteld.. Samsung heeft de laatste jaren (naar mijn idee en verschillende tests) telkens de beste telefoon van het jaar. Deze zal vast ook wel weer bevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *