Op één na rijkste man ter wereld doet bod op KPN

Op één na rijkste man ter wereld doet bod op KPN
Als het aan multimiljardair Carlos Slim ligt, wordt KPN geheel eigendom van het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil.

Grootaandeelhouder

Momenteel heeft het bedrijf van Carlos Slim (waarde: $72,1 miljard) 29,8% procent van KPN in handen. tot voor kort inclusief de afspraak dat het zijn belang niet boven de 30 procent uit mocht brengen. Echter, KPN is van plan de Duitse tak E-Plus aan het Spaanse Telefónica door te schuiven. Reden genoeg voor Slim om eerder genoemde afspraak te beëindigen, om zo achter KPN aan te kunnen gaan.

KPN meldde vrijdag kennis te hebben genomen van het bod. “We bestuderen het”, zegt een woordvoerder tegen het ANP.

Maar hoe hoog is dat bod eigenlijk? Wel, ze bieden 2,40 euro per aandeel. Met zo’n 4,25 miljard KPN-aandelen in omloop betekent dat een overnamebedrag van 10,2 miljard euro. Het aandeel KPN stond donderdag na beurssluiting op 2 euro. Ergo: als de Amsterdamse beurs om 09:00 uur losgaat kun je het aandeel HIER door het dak zien vliegen.

In 2007 nam Carlos Slim de titel van Bill Gates over als rijkste man op aarde. Het heeft 6 jaar geduurd, maar de rollen zijn recentelijk weer omgedraaid. Volgens de Bloomberg Billionaires Index komt het vermogen van Gates uit op 72,7 miljard dollar.

Carlos Slim Forbes

No comments yet

  1. En weer een Nederlands bedrijf dat in buitenlandse handen valt. Benieuwd of beleggers deze keer wél instemmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *