Officieel: Dit is Samsung’s nieuwe vouwbare smartphone

Wat is dat voor snoepje?
Dit keer vouwt hij de andere kant op.

We wisten al dat Samsung aan het werken was aan nieuwe opvouwbare smartphones, maar velen hadden waarschijnlijk niet verwacht dat het toestel al zo snel onthuld zou worden. Toch is het zo; Samsung toont tijdens een Developer Conference een video van hun aankomende nieuwe product.

Het is daarbij geen verrassing voor vaste bezoekers van Apparata, want het wordt zoals verwacht dit keer geen verticaal vouwmechanisme, maar een horizontaal design. Een klaptelefoon dus, in normale bewoordingen. Het apparaat heeft verder ook geen uitgesproken andere features; zelfs geen display aan de buitenkant.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt het dus een ‘gewone’ smartphone (die iets langwerpiger is dan normaal) en in het midden dubbel kan vouwen. Zo te zien krijgt de smartphone een punch-hole selfiecamera en een nagenoeg randloos design.

Maar waar dient het allemaal voor? De Galaxy Fold is in principe een tablet met de opgevouwen omvang van een (ietwat dikke) smartphone terwijl dit nieuwe toestel een nog kleinere opgevouwen staat heeft. Maar waarom dit apparaat kan dubbel vouwen is nog een beetje een raadsel.

In het filmpje wordt een meid getoond die zichzelf filmt tijdens het koken. Daarvoor vouwt ze het toestel tot 90 graden om waardoor de onderste helft als een soort standaard fungeert. Zo kun je jezelf zien terwijl je aan het filmen bent, maar dan zonder handen. In de praktijk is deze situatie daarentegen best wel uniek en is het al met al wel een heel duur standaard. Maar uiteraard is het compact maken van de smartphone ook een leuke plus.

[gv data=”AZDl_SP-w9E”][/gv]

Of de nieuwe opvouwbare Samsung smartphone daadwerkelijk uitkomt en of dit uiteindelijke design is, is nog niet bekend. Als ik Samsung daarentegen één tip mag geven, is het wel dat ze goed moeten nadenken (en vooral testen) voordat ze het ding uitbrengen. De vorige keer dat iets vouwbaars werd uitgebracht, was het zoals je zult weten al binnen een dag gedaan met de gadget.

Screen @Samsung

Lees ook: Samsung Galaxy Fold vs Huawei Mate X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *