Officieel: dit is de Nokia 2 met een dikke vette accu

Nokia 2
Een smartphone met een langere batterijduur dan de concurrentie. Dat moet deze Nokia 2 worden.

Nokia heeft een reputatie opgebouwd als het gaat om robuuste telefoons, die ook lang mee kunnen gaan qua accuduur. In het smartphonetijdperk anno nu is dat een stuk lastiger te realiseren, maar HMD Global doet een poging met de vandaag gepresenteerde Nokia 2.

De smartphone heeft een 5-inch HD scherm, met een Qualcomm Snapdragon 212 processor. Achter een 8-megapixel camera en de selfiecam aan de voorzijde beschikt over 5 megapixels. De Nokia 2 heeft slechts 1 GB RAM geheugen en komt met 8GB opslag. De opslag is verder uit te breiden middels een microSD-kaartje. De smartphone komt met Android Nougat.

Het echte nieuws van deze Nokia 2 is de batterij. HMD Global heeft een 4.100mAh batterij gepropt in het toestel. Volgens het bedrijf gaat de accu ongeveer twee dagen mee. Het ligt er natuurlijk net aan hoe je de smartphone gebruikt. Dan de prijs. De Nokia 2 gaat 99 euro kosten. Een update naar Android Oreo volgt later.

2 reacties

  1. Kost niks, kan niks.
    Maar goed, als je weinig eisen hebt kwa smartphone en niet meer dan 100 euro wil besteden, dan heb je voor weinig geld wel een echte smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *