Nog geen cannabis advertenties op Facebook en Google

Cannabis in een potje
Wietverkopers in de Amerikaanse staten Colorado en Washington zijn gefrustreerd over het beleid van Facebook en Google die weigeren om cannabis advertenties toe te staan.

In de twee genoemde staten is de verkoop van wiet sinds kort legaal. Verkopers verenigd in brancheorganisatie NCIA willen graag hun koopwaar aanprijzen in gerichte advertenties op internet, dus waar klop je dan aan? Precies, bij Facebook en Google. De branchorganisatie geeft aan dat men graag wil betalen voor het plaatsen van advertenties, maar Facebook en Google houden voet bij stuk. Bizar, kortzichtig en hypocriet volgens Taylor West van NCIA.

Facebook “durft” het nog niet aan omdat cannabis in nog maar 2 van de 50 staten legaal is. Google wil sowieso niets weten van geestverruimende middelen. Met alcohol advertenties hebben de twee overigens geen moeite en men sluit niet uit dat op enig moment het beleid rond cannabis advertenties zal worden herzien.

Een beetje huilebalken is het wel. De verkopers in Colorado en Washington zullen om klandizie echt niet verlegen zitten aangezien de softdrug in het overgrote deel van de VS nog altijd illegaal is. (via: gigaom)

Nog geen reacties

  1. Wordt sowieso ziek van de advertenties op FB etc.. Dus vandaar dat ik een dikke Ad-Block erop heb zitten. Nergens last van. Hoop alleen dat er een leeftijdsbeleid op wordt toegepast zodat kinderen onder de 18 geen wiet advertenties te zien krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *