Nieuwe USB-connector kan op 2 manieren ingeplugd worden

Nieuwe USB-connector kan op 2 manieren ingeplugd worden
Iedereen die ooit een USB-kabel heeft ingeplugd kent het. Het duurt minimaal drie pogingen voordat je hem erin hebt. Dit connectorongemak wordt straks de wereld uit geholpen, want de USB 3.0 Promoter Group heeft aangekondigd dat er een nieuw type stekker komt die op beiden manieren in een USB-poort gestoken kan worden.

Type-C

De nieuwe USB-stekker, Type-C genaamd, komt over ongeveer een half jaar op de markt en is een aanvulling op de nieuwe USB 3.1 specificaties. Naast het feit dat de stekker – net als Apple’s Lightning-adapter – op twee manieren ingestoken kan worden gaat ook het design radicaal op de schop. De Type C-stekker zal namelijk veel kleiner worden. Ongeveer het formaat van de huidige micro-USB-stekkers.

Alles wordt platter

Dit betekent dat apparaten met een nieuwe Type C-connector niet compatibel zullen zijn met oudere USB-apparaten. Niets dat een verloopstekker niet kan oplossen, gelukkig. Het goede nieuws is natuurlijk dat én de transfersnelheid van data omhoog gaat, én het design van apparaten een stuk platter kan worden. Alex Peleg, topman bij Intel, zegt dat door de Type C-aansluiting een nieuwe lichting superdunne telefoons, tablets, laptops en desktops kan ontstaan.

Medio 2014 weten we of het werkt.

4 reacties

  1. mooi. als dit nou ff de standaard voor ALLES wordt. dan zijn we van het gezeik af met lightningconnectors, oldschool apple connectors, micro, mini, en gewone usb.. etc..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *