Nieuwe techniek van Samsung maakt wifi vijf keer sneller

Nieuwe techniek van Samsung maakt wifi vijf keer sneller
Samsung is bezig om slome routers om zeep te helpen.

4.6Gbps

Samsung Electronics meldt vandaag trots dat ze de doorvoersnelheid van huis-tuin-en-keukenrouters hebben vervijfvoudigd. Om dit te bereiken laten ze de routers in de 60GHz frequentie opereren, waardoor een doorvoersnelheid van 4.6Gbps, oftewel 575MB per seconde mogelijk is. Vijf keer sneller dan de 866Mbps (108MB) die met de huidige wifi-standaarden (802.11ac) worden getoucheerd.

Samsung zegt dat het voor de 60GHz frequentie heeft gekozen om storingen en ruis tussen verschillende wifi-kanalen te voorkomen. Iets dat bij de huidige 2,4 GHZ en 5 GHz frequenties nog wel eens voor kan komen. De Koreanen menen dat ze hiermee het verschil tussen de theoretische snelheid en de snelheid in de praktijk zullen elimineren, onafhankelijk van de hoeveelheid apparaten die op dezelfde frequentie opereert. Normaal wordt er geen gebruik gemaakt van dergelijke hoge frequenties, omdat het lastig muren kan penetreren, maar dat zegt Samsung opgelost te hebben met nieuwe modem- en antennetechnologie.

Samsungs nieuwe wifi-standaard moet begin 2015 worden uitgerold. Niet alleen in routers, ook in medische apparatuur, audio en televisie, en telecommunicatie.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *