Nieuwe Kindle Fire HDX van Amazon heeft superscherm

Kindle Fire HDX
De Kindle Fire HD is nog maar net op de markt, of Amazon komt alweer met nieuwere (en vooral beter) versies van haar eigen tablet op de markt. Ze komen in de maten 7 en 8,9 inch.

De tablets draaien beiden op niet misselijke quadcore-Snapdragon 800-processors, bij een kloksnelheid van 2,2 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB – het dubbele van zijn voorganger – en ook hier doet een aangepaste versie van Android dienst als besturingssysteem, waarbij Amazon centraal staat.

Opvallend is de hoge schermresolutie. Het 7-inch model gaat full HD met 1920 x 1080 pixels, terwijl de 8,9 inch tabletversie 2560 x1600 pixels herbergt. Respectievelijk betekent dat 323 em 339 pixels per inch (ppi). De batterij zou 11 uur moeten meegaan.

Mayday, mayday!

Mayday is een nieuwe dienst waarbij gebruikers van de Kindle Fire HDX24 uur per dag, 365 dagen per jaar een helpdesk kunnen inschakelen. Deze moet altijd binnen 15 seconden op je oproep reageren? Hoe je dat doet? Sleep het drag-down menu naar beneden, ram op de Mayday-knop, en binnen enkele ogenblikken hoor of zie je een Amazon-medewerker, die jou ook kan horen, maar niet kan zien. Die ziet vervolgens wat er op je scherm gebeurt en kan met tekeningen de boel verduidelijken. Heerlijk creepy!

De Kindle Fire HDX begint in de VS bij 229 dollar voor het 7 inch-model met 16 GB opslag. Het exemplaar met een 8,9 scherm gaat weg voor 379 dollar. Wanneer hij in Nederland arriveert is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”Amazon/Kindle_Fire_HDX/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *