Muzik komt met de eerste slimme koptelefoon

Slimme koptelefoon
Na brillen en horloges moest het er natuurlijk een keer van komen.

Het bedrijf Muzik is de ontwikkelaar van deze eerste smart koptelefoon. De koptelefoon is te bedienen door te tikken op de oorschelpen en de kuiltjes op de koptelefoon. Zo kan je door je muziek heen bladeren en het volume aanpassen door te tikken. Met de vier kuiltjes op het rechter oor kan je onder andere op Facebook of Twitter plaatsen wat je aan het luisteren bent.

Binnenkort zal er een API vrijgegeven worden voor ontwikkelaars. Hiermee moet het mogelijk worden om de bedieningstoetsen andere functies mee te geven. Dan gaat het waarschijnlijk pas echt leuk worden.

De koptelefoon is draadloos en zou vooruitstrevend zijn in antigeluid. Maar dat is natuurlijk nog maar afwachten. De koptelefoon heeft tevens een sensor die waarneemt of ie zich wel of niet op je hersenpan bevindt. Zo niet, dan wordt de muziek direct gestopt.

De Muzik-koptelefoon moet in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen en zal een prijskaartje van $299 krijgen. De koptelefoon zal beschikbaar zijn in de kleuren grijs en zwart.

Nog geen reacties

  1. Ziet er niet zeer comfortabel uit, weinig vulling op de hoofdrand (en met die slimheid kan hij wel redelijk zwaar worden) en ik draag liever around-ear koptelefoons, maar deze ziet er on-ear uit. Hopelijk concentreren ze zich nog genoeg op geluidskwaliteit, da’s altijd het belangrijkste aan een koptelefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *