Sinds Google vorig jaar voor vele miljarden Motorola overnam zit iedereen eigenlijk maar op één ding te wachten: een echte ‘Google telefoon’. Oftewel een telefoon die gebouwd is zoals Google het graag zou zien, een soort Nexus+. Gisteren liet Google CEO Larry Page zich het nodige ontglippen.
In een gesprek met analisten, na het presenteren van de cijfers over het eerste kwartaal, somde Larry de drie grootste problemen op die mensen met smartphone’s ervaren:
- Accu’s zijn véél te snel leeg
- Ze kunnen niet tegen water
- Telefoons houden er niet van om op de grond te vallen
Daarna maakte hij de volgende opmerkingen:
There’s real potential to invent new and better experiences — ones that are much faster and more intuitive.
So having seen Motorola’s upcoming products myself, I am really excited about the potential there. In just under a year they’ve accomplished a lot and have impressive velocity and execution.
Het lijkt er dus op dat Motorola/Google deze problemen wil aanpakken. Telefoons die tegen water kunnen hebben we al gezien bij onder andere Sony. En Motorola levert momenteel al telefoons met zeer krachtige accu’s. Een stevige behuizing en saffierglas erbij en klaar is Larry?
Als we de geruchten van de afgelopen maanden even op een rijtje zetten dan lijkt het erop dat we een nieuwe telefoon (of telefoons) van Motorola niet hoeven te verwachten voor augustus. Daarnaast is Motorola niet van plan om mee te gaan in de ratrace die heet “bigger is better“, ze zien meer in het credo “better is better”.
Uiteraard zal deze telefoon draaien op de nieuwste versie van Android (Key Lime Pie?) en geen gebruik maken van een extra skin zoals andere fabrikanten dat doen. Een ander gerucht dat steeds terug komt is het feit dat consumenten hun telefoon kunnen customizen. Zo wordt er gesproken over 20 verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen en horen we ook geluiden dat je zelf de technische specificaties kunt bepalen.
Wat er allemaal van waar is? De tijd zal het leren. Net zoals met geruchten over nieuwe iPhone’s moet je alles met een flinke schep zout nemen en vooral geduldig afwachten.