Microsoft koopt Minecraft voor $2.5 miljard

Minecraft-Microsoft
Het is officieel: Microsoft heeft Mojang, de studio achter Minecraft overgekocht voor 2.5 miljard dollar. Wat gaat er nu veranderen?

Voordat iOS– en PlayStationbezitters in paniek raken: er gebeurt niks met Minecraftgames op non-PC en Xbox platformen. Dat heeft Phil Spencer, baas van Xbox, bevestigd.

Notch gaat weg
Daarnaast zegt Spencer natuurlijk erg tevreden te zijn met de nieuwe aanwinst, en dat gamers fantastische nieuwe dingen kunnen verwachten. Ondertussen verlaat Markus Persson (beter bekend als Notch), bedenker van Minecraft, het bedrijf.

Notch is er naar eigen zeggen klaar mee om voor een dergelijk groot bedrijf te werken, dat alleen nog maar groter wordt door deze inlijving bij Microsoft. Hij verkoopt daarom Mojang en verlaat zelf zijn bedrijf, evenals twee andere oprichters, Carl en Jakob.

Toekomst?
Wat de drie van plan zijn is niet bekend, maar het heeft in ieder geval niets meer met Minecraft te maken. Hoe het met andere lopende projecten van Mojang zit (zoals Scrolls) is niet bekend, Microsoft lijkt zich namelijk volledig te willen focussen op Minecraft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *