Microsoft faalt, haalt vooropgestelde doel Windows 10 niet

windows 10 400 miljoen
Microsoft was ook iets te ambitieus bij de lancering van Windows 10.

Vorig jaar beloofde Microsoft dat Windows 10 in 2018 op 1 miljard apparaten geïnstalleerd zou zijn. Nou, dat gaat niet lukken Microsoft. En dat zien ze zelf inmiddels ook in. Een woordvoerder van Microsoft meldt namelijk dat ze dit doel hebben uitgesteld naar 2019. Reden hiervoor zou zijn dat ze bij Microsoft momenteel focussen op de ontwikkeling van telefoonhardware. Op dat gebied hebben ze echter ook niet zoveel succes.

Wel maakte Microsoft tijdens een conferentie in Atlanta vandaag bekend dat Windows 10 inmiddels actief gebruikt wordt op 400 miljoen apparaten wereldwijd. Uiteraard nog steeds wel indrukwekkend. In maart had het besturingssysteem nog 270 miljoen actieve gebruikers. Bij deze cijfers gaat het uiteraard over alle apparaten die enige vorm van Windows 10 gebruiken: laptops, desktops, tablets, smarthpones, Xbox One-consoles en de HoloLens.

Tot 29 juli was het voor Windows 7, 8 en 8.1 gebruikers mogelijk om Windows 10 gratis te downloaden. Inmiddels kan je 135 euro neerleggen voor het besturingssysteem. Microsoft heeft er afgelopen jaar alles aan gedaan, tot het irritante toe, om Windows 10 bij de consument geïnstalleerd te krijgen. Nog 600 miljoen te gaan komende 3 jaar. Succes.

6 Comments

  1. Veel bedrijven blijven hangen bij Windows 7, zoals men daarvóór jaren bleef doorwerken met XP. Met Windows 10 is op zich weinig mis, maar de échte push om (zakelijk) de overstap te maken ontbreekt gewoon.

  2. De meest succesvolle launch van een besturingssysteem ooit, maar Microsoft “Faalt” volgens de schrijver van dit artikel. Een doel niet halen is inderdaad jammer, maar dat betekend niet gelijk dat een bedrijf faalt. Nuance heet dat, maar gezien de diepgang van dit artikel zou je dat woord misschien wel niet kennen, Stefan. Fan van Apple toevallig?

    • @sjiht_sinnek: als je goed leest zeg ik ook dat het indrukwekkend is 😉 maar ja, als je als organisatie een grote mond hebt en concrete doelen stelt, faal je als die niet behaald worden. De link tussen dit artikel en Apple zie ik overigens niet?

  3. Eigen schuld…ze hadden vooral veel beter kunnen doen in de mobiele markt, maar met het wegvallen van de mogelijkheid van het direct gebruiken van ios/android apps hebben ze een vrachtlading aan klanten weggejaagd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *