LG toont telefoonscherm met megaresolutie: 2560x1440p!

Quad HD-scherm
We kennen HD. We kennen full HD. Nu is het volgens LG tijd om kennis te maken met de volgende stap: Quad HD.

Het scherm van LG Display betreft een 5,5-inch LCD met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Ter referentie: dat is vier keer zoveel pixels als een regulier toestelletje met 1280 x 720 pixels. De Koreanen wisten daarnaast een pixeldichtheid van 538 ppi (pixels per inch) te bereiken. We hebben zo’n vermoeden dat je met het blote oog de pixels amper nog van elkaar kunt onderscheiden, wat ons een prettige kijkervaring lijkt. LG zegt zelf ook dat dit het scherpste scherm is dat ooit voor een smartphone is ontwikkeld.

Naast een megaresolutie, is het ook een opvallend dun LCD-schermpje: hij meet slechts 1,21 millimeter dikte. Twaalf procent dunner dan het scherm uit de LG G2. Ook de randen om het scherm (bezels) zijn dunner en meten nog maar 1,2 millimeter.

Wanneer we dit op de markt zien? Goeie vraag. LG zegt alleen dat ze er 765 miljoen per jaar zouden kunnen maken (zo weinig?) maar in welke telefoons is nog niet bekend. Zou het… zou het zijn weg vinden naar de nieuwe Nexus 5?

No comments yet

  1. Lijkt me te veel, met een 1080p telefoon kun je de pixels ook niet onderscheiden, en de hogere resolutie vraagt meer kracht van de CPU/GPU en ook meer stroom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *