Kijkduin is bijna van Pokémon-gekte verlost

pokemon go spelers
Dit weekend kon het wel eens bizar druk worden in Kijkduin met Pokémon-jagers…

Want het is het laatste weekend dat er in het natuurgebied Westduinpark Pokémons te vangen zijn. Maker Niantic heeft beloofd voor dinsdag 11 oktober 2016, 9 uur alle Pokémons uit het natuurgebied Westduinpark te verwijderen. Bovendien heeft Niantic aangegeven naar technische mogelijkheden te zoeken om de Pokémons ook ’s nachts uit te zetten. Ook heeft Niantic contact gezocht met ProRail over Pokémons op de spoorwegen.

Gemeente Den Haag en ProRail hadden al sinds de zomer herhaaldelijk en indringend contact (via de telefoon, brieven, sommatiebrief) gezocht met het bedrijf Niantic om het spel aan te passen. Sinds het begin van de lancering van het spel zijn langs het spoor en op Kijkduin gevaarlijke situaties ontstaan omdat zeldzame virtuele figuurtjes Pokémonspelers verleiden tot gevaarlijke situaties, overlast of zelfs schade.

Niantic reageerde nergens op. Daarom had de gemeente Den Haag geen andere keuze dan het aanspannen van een kort geding. Van de advocaat van het Amerikaanse bedrijf hebben Prorail en de gemeente Den Haag nu een toezegging gekregen. De gemeente Den Haag houdt het kort geding aan in afwachting van de concrete resultaten.

Kijkduin is trouwens niet de plek waar Pokémon-jagers voor overlast zorgen.

Pokemon go krijgt update

Als je trouwens nog even wacht op deze update wordt het vangen van zeldzame Pokémons makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *