iPhone X blijkt verre van valbestendig [video]

iPhone X droptest video
Plaats maar heel snel een hoesje om je peperdure nieuwe speeltje.

Een van de meest welkome vernieuwingen die Apple heeft doorgevoerd bij haar nieuwe iPhone is het design. Waar we de afgelopen jaren opgezadeld zijn met steeds hetzelfde ontwerp, is de iPhone X met haar glazen design en schermvullende voorkant een frisse wind op Apple’s smartphonemarkt. De meest glazen iPhone ooit komt echter met één groot nadeel.

Uit een drop-test van SquareTrade blijkt namelijk dat de iPhone X misschien wel Apple’s meest fragiele smartphone ooit is. De schade die in onderstaande video te zien is na een val van enkele decimeters is vrij schrijnend.

Naast de cosmetische schade lijken ook niet alle features meer volledig te werken. Denk hierbij aan Face ID bijvoorbeeld. Topman Jason Siciliano van SquareTrade had het volgende te zeggen over de resultaten van de iPhone X:

“Despite Apple’s claims that their glass is the most durable ever in a smartphone, the iPhone X is the most breakable iPhone we’ve ever tested. The iPhone X’s fragility, along with Apple’s $549 fee for most repairs, make it the definition a high-risk phone.”

Al met al niet de meest geruststellende uitspraak voor iedereen die een iPhone X in zijn of haar broekzak heeft zitten. Een degelijke smartphonehoes lijkt dan ook eerder op een vereiste dan een leuke bijzaak.

[gv data=”T_OT1FQSWuU”][/gv]

8 reacties

 1. Gelukkig zijn er reeds vele video’s die laten zien dat de X tegen een stootje kan. Maar glas blijft kwetsbaar natuurlijk.

  Daarbij is squaretrade een gadget VERZEKERAAR die beweerde dat de S8 de eerste telefoon was die na een (1) val aan ALLE zijden kapot was. Dat S8 verhaal is ook niet erg plausibel denk ik.

  • @dgh74: Je kunt geen pijl trekken op het feit “dat er wel eens een telefoon is gevallen en kapot ging”. Daarom vind ik, of het nou over Apple gaat of niet, op basis van 1 filmpje dit soort hypes de wereld insturen ook een beetje apart. Ik heb mijn oude HTC M9, qua casing een best sterke telefoon, een keer laten vallen en het scherm zat vol met scheuren. Na vervanging nog een keer (per ongeluk) van dezelfde hoogte laten vallen, geen schrammetje. Mijn iPhone 6s heb ik alleen een paar kleine krasjes op zitten, op de zij- en achterkant een paar lelijke schrammen maar geen grote schades. Ook die heeft wel eens een flinke klapper gemaakt.
   Ook mijn Samsung S8, na 6 maanden in mijn bezit, zonder hoesje een keer zo hard uit mijn handen laten vallen dat ik mijn gesprek met de verzekering al voor me zag, echter ook deze is, op een kleine kras op de achterkant na, nog steeds volledig onbeschadigd.
   Hoesjes doe ik niet aan. Die ene keer dat hij valt kan hij, zoals je hierboven leest, 9 van de 10 keer gewoon tegen en die 10de keer kan ik hem indienen bij de verzekering.

   Kortom: het maakt niet uit of de X zwakker is dan de S8. Het gaat erom dat ze beide “gebruiksongelukjes” kunnen overleven, en ik weet zeker dat de X van kleine hoogte en valsnelheid het best zou kunnen overleven. Als je het nodig vind om meer dan €700 aan een telefoon te besteden en hem vervolgens zo onverantwoordelijk te gebruiken dat hij steeds “uit je handen glipt” ben je gewoon een pannenkoek.

   • @720s: jup helemaal mee eens. Glas is nu eenmaal kwetsbaar. En geen verrassing deze filmpjes.

    Heb zelf alle iphones vanaf de 4 zonder bescherming. Doe hem wel in een insteekhoesje … maar zit ie weing in 🙂 … alleen pech met mijn 7 … heel klein puntje verf weg op bovenrand.

    Gewoon zuinig omgaan met mijn dure gadgets 🙂

 2. “Drop test”? meer “smash test” als ik het filmpje bekijk!
  Niemand laat met die snelheid zijn smartphone ‘vallen’.

  En wat hadden ze nu gedacht,, glas, hoe sterk ook, zal altijd breekbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *