Officieel: iPhone SE komt echt

iPhone SE
Ja, het is echt de oude iPhone met een nieuwe binnenkant.

Velen konden het niet geloven, maar het is echt waar: Apple heeft een nieuw product op de markt gebracht dat eigenlijk oud is. De iPhone 5 met een iPhone 6s aan de binnenkant. Aan de buitenkant is er keuze uit vier kleuren: zilver, spacegrijs, goud en roségoud.

De iPhone SE heeft 64-bit A9 en M9 processors waardoor hij hetzelfde kan als de iPhone 6s. De camera is een 12 megapixel met focus pixels en kan Live Photos nemen. Dankzij de M9 kan je voortaan ook Hey Siri roepen tegen deze iPhone en is er een NFC-chip zodat Apple Pay werkt op het toestel.

Hij gaat $399 kosten in Amerika. Daarmee pocht Apple dat dit het goedkoopste model iPhone dat ze ooit op de markt hebben.

11 reacties

 1. Ja, mag je een kleine 600 euro (589 !!) betalen voor een bruikbare 64GB versie (16Gb slaat nergens meer op) en dan heb je een tijdmachine, immers je waant je weer in 2012 !
  Leuk die snelle cpu en alles maar wat heb je er aan als je op die postzegel moet zitten turen ?
  Het 4inch scherm was qua kwaliteit ook nooit wat bijzonders en dat is het nog steeds niet.

   • @Jochempie: Ach, ik ben geen Roel van Velzen en een 5inch phone past al jaren probleemloos in de broekzak.

    Het is gewoon ouderwets interresant doen want als Apple met iets komt (een mini versie) dan is het opeens cool en wereldnieuws.
    Bij gebrek aan innovatie en echte verbeteringen moet je het hebben van dit soort zaken.

     • @Jochempie: Tip. Meneer turbo reageert/reaguurt op heel veel Apple berichten. Soort frietjemet dejavu krijg ik er van. Lekker doodzwijgen.

     • @lariekoek: Ware het niet dat ik wel steeds een punt heb ! En Ja ik heb zelf OOK Apple producten. Is ook de reden dat ik de vinger op de zere plekken kan leggen.

      Vwb de broekzak, sommige mensen zijn fijnbesnaard en hebben overal problemen mee.
      Die hebben nog last van een pakje kauwgom die in de weg zit.
      Ik kan er alles mee en met mij honderden miljoenen die ook allemaal 5inch (of groter) hanteren en ze hebben echt niet allemaal een handtasje.

     • @turbobrick: sommige mensen zijn fijnbesnaard??? Welk punt wil je hier maken? Lees je jezelf wel eens terug. Een punt maken door feitelijkheden te noemen kan ik heel goed in mee komen, maar dit soort argumenten gebruiken om je punt kracht bij te zetten, slaan als een tang op een varken. Gelukkig is niet iedereen hetzelfde, meer keus meer tevreden mensen. Jij blij met een megascherm een ander blijer met een klein scherm. Dingen persoonlijk maken is zoo 2012. Jochempie fijnbesnaard? Jij kent hem zeker persoonlijk. Maar weer genoeg zo want dit op de persoon spelen ga ik verder niet aan mee doen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *