iPhone 7: alle geruchten op een rij

iPhone
Inmiddels is de geruchtenstroom over de nieuwste iPhone, die naar verwachting komende september zal worden gepresenteerd, goed op gang gekomen. Welke info/roddels is/zijn er tot nu toe over dit toestel? Wij zetten het voor je op een rij.

Verdwijnen headphone-jack

Het gerucht dat er het langste is en dat ook de meeste onderbouwing krijgt (hoewel nog steeds niets in de richting van tastbaar bewijs) is dat de iPhone 7 het zonder traditionele koptelefoonaansluiting zal gaan doen. In plaats daarvan komt dan een USB-C-poort.

Ook over de gevolgen van deze ruil is al druk gespeculeerd. Zo meldden bronnen dat er standaard Bluetooth-oortjes met het toestel zullen worden geleverd. Verder heeft Apple een patent aangevraagd voor een koptelefoon die soepel op draadloos kan overschakelen.

Het is een feit dat Apple al sinds 2014 ontwikkelaars de mogelijkheid heeft gegeven om USB-C-geschikte koptelefoons te ontwikkelen.

Een bericht dat dit gerucht wat aannemelijker maakt is dat Intel inmiddels hardop zegt van de analoge poort af te willen. Als voordelen noemt het bedrijf kosten- en ruimtebesparing en smart-mogelijkheden.

Design en afmetingen

Naar verwachting zal de iPhone 7 sterk lijken op de iPhone 6s. Als we ontwerptekeningen die werden geplaatst door Macotakara mogen geloven, zou het toestel zelfs de exact dezelfde afmetingen krijgen. Het vervangen van de headphone-jack door een USB-C aansluiting zou wel eens de enige werkelijke verandering kunnen zijn.

Onlangs dook wel weer een bericht op van analist Kuo, die beweerde dat een iPhone 7s een buitenkant van glas zou krijgen.

Een recent opgedoken foto, waarvan de echtheid lastig kan worden bepaald, laat zien dat er aan de bovenkant van het toestel twee sensoren zouden zitten. Wat de functie daarvan is, is niet bekend. Als de foto echt is, dan is daarmee een eerder gerucht over het verdwijnen van de camera-bobbel met dank aan een kleinere camera-module ontkracht.

Geruchten over waterdichtheid en stofbestendigheid zijn er ook al langer. Verder is het mogelijk dat een iPhone 7 de fysieke homeknop inruilt voor een virtuele.

Het is belangrijk op te merken dat de onderbouwing van deze geruchten veelal leunt op anonieme bronnen en de betrouwbaarheid van het blog dat ze post. Bij vorige generaties zagen we veel geruchten die geen werkelijkheid werden, maar minstens zo veel die bleken te kloppen. Zo gingen er al maanden voor de lancering van de iPhone 6s geruchten over Force Touch.

Dubbele camera

Meerdere bronnen berichten over de aanwezigheid ven twee cameralenzen naast elkaar, zoals we dat bijvoorbeeld zien bij de Xperia M5 van Sony. Een daarvan is Ming-Chi Kuo van KGI, die vaker betrouwbare informatie over nieuwe iPhones heeft, maar er ook wel eens flink naast zit. Een schatting van de verhouding tussen het een en het ander is lastig te geven. Het is natuurlijk ook mogelijk dat bronnen elkaar hier napraten: wie een geloofwaardige ontwerptekening wil fabriceren zal dit soort geruchten natuurlijk meenemen. Overigens is er van de sensor ook een mogelijke foto opgedoken.

Wat de functie van de dubbele camera precies zou zijn is niet helemaal duidelijk. Wat suggesties vindt je hier.

Overig

Er zijn ook verschillende berichten opgedoken over een grotere batterij, waarbij wisselende capaciteiten worden genoemd. Tot slot zou er mogelijk een variant met 256 GB aan opslag worden uitgebracht.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *