iPhone 5s: bewegingssensoren en kompas wijken af

iPhone 5s bewegingssensoren en kompas falen
Bijna altijd als er een nieuwe iPhone wordt gelanceerd blijkt na een tijdje dat er iets is waar mensen over kunnen zeuren.

In het verleden was er al gezeik over het bereik en het feit dat de iPhone 5 nogal gemakkelijk kraste. Bij de iPhone 5s blijken de gyroscoop, accelerometer en het kompas in sommige gevallen niet goed te werken.

Op het Apple-supportforum zijn de nodige klagende mensen te vinden en Gizmodo besloot om de proef op de som te nemen. Ze vergeleken een iPhone 5s met een iPhone 5 en een ouderwetse analoge waterpas. het bleek dat de waterpas tussen de twee en zes graden afweek.

Ook werd het kompas getest en daar bleek de afwijking rond de 10 graden te liggen. Omdat niet alle iPhone’s 5s er last van hebben en de iPhone 5 geen problemen heeft wordt vermoed dat het een hardware probleem is. Er zijn mensen die een nieuwe iPhone 5s van Apple kregen waarna het probleem was opgelost.

De iPhone 5c schijnt ook geen problemen te hebben. Mocht je dus willen gaan klussen of gaan navigeren met behulp van je iPhone 5s wees dan gewaarschuwd. Je zou kunnen denken dat er wellicht iets niet in orde is met de extra M7 processor die de input van bewegingssensoren moet regelen. Die chip is overigens ontwikkeld door het Nederlandse NXP.

4 Comments

  1. Dit krijg je als je modellen uitbrengt met minimale wijzigigen. Dan gaat iedereen elke milimeter verglijken. zeikerds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *