iOS 13.5 Jailbreak staat nu al te popelen

iOS 13.5 Jailbreak staat nu al te popelen

iOS 13.5 is nog maar net uit, maar een jailbreak is al bijna gereed.

Sinds gisteren kun je de nieuwste iOS-update (versie 13.5) downloaden op je iOS-apparaat. Normaal gesproken duurt het altijd wel even voordat knappe koppen een jailbreak hebben voor de nieuwste versie van iOS. Er gaat immers tijd overeen om het systeem te kraken.

Er is achter nu al een hackersteam die claimen dat een jailbreak voor iOS 13.5 aanstaande is. Het gaat hier om team ‘unc0ver’. Via een post op Twitter laten ze weten dat ze elke vorm van iOS op elk apparaat kunnen kraken door een nieuwe kwetsbaarheid. De naam van Pwn20wnd wordt genoemd. Dit is een bekende iOS-hacker.

Met deze claim zou iedere versie van iOS gekraakt kunnen worden, ook al is deze zo recent. Mocht de informatie inderdaad kloppen, dan heeft Apple werk te doen. Het Amerikaanse techgigant moet dan aan de slag om deze kwetsbaarheid te dichten.

Als we unc0ver mogen geloven moeten we onze ogen en oren gespitst houden. De iOS 13.5 jailbreak zou binnenkort uitgebracht worden. De hoogtijdagen van jailbreaken op iOS ligt achter ons. Voor ontwikkelaars en liefhebbers die meer vrijheid willen is een jailbreak nog altijd een zegen. Het is overbodig om te zeggen dat Apple niet gecharmeerd is van een gekraakte versie van iOS. Pas dus altijd op met de installatie van een jailbreak. (via MacRumors)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *