iFlex: een telefoon die maar blijft buigen

iFlex: een telefoon die maar blijft buigen
De intrede van gebogen en flexibele schermen in de telefoonwereld is volop aan de gang, wat deuren opent naar compleet nieuwe designs. Het Milanese de Poorter Design geeft alvast een voorproefje met de iFlex.

Siliconen

De iFlex is een telefoon die aan de boven- en onderkant uit aluminium en nylon is opgetrokken, maar in het midden over een flexibel deel van siliconen beschikt. Gecombineerd met de technologie van flexibele schermen – zoals bijvoorbeeld ook Samsung dat voor ogen heeft – kan de telefoon naar voren en achteren worden gebogen.

In feite is het dus een klaptelefoon met een groot aanraakscherm. De Poorter Design voorziet hem dan ook van magneten zodat hij in letterlijk dichtgeklapt kan worden. Zo is het scherm ook meteen beschermd tegen krassen.

De materialen die de Poorter Design voor ogen heeft:
iFlex

Allemaal leuk en aardig, maar wat is verder de meerwaarde van een telefoon die in het midden buigbaar is? Daarover zegt de Poorter Design dat nieuwe mogelijkheid voor zogenaamde ‘flexApps’ biedt. Denk aan een make-up tool voor vrouwen, een wekker-app die uitgaat als je bovenop het gebogen gedeelte drukt, of een functie voor conference calls. Mja, niet heel overtuigend, maar goed, de iFlex is dan ook nog maar een niet bestaand concept. Foto’s!

[lg_folder folder=”0_Divers/iFlex_telefoon/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Is natuurlijk ook handig voor de altijd groter wordende telefoons. Je klapt hem dubbel en het neemt de helft aan ruimte in.
    Ik merkt het met mijn 4,7 inch ‘grote’ scherm, die is voor mij toch wel de max qua grootte.. Groter wordt gewoon onhandig in je broekzakken… Daar komt dit dan wel van pas, mits het niet heel veel duurder is uiteraard..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *