Google Pixel 2 en Pixel 2 XL officieel: dit moet je weten

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL
De nieuwe krachtpatsers van Google zijn bekend.

Zojuist heeft Google haar nieuwe smartphones gepresenteerd: de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Deze toestellen zijn de opvolgers van de originele Pixel en Pixel XL. Naast dat ze op de nieuwste Android software draaien, is er ook heel veel brute kracht aanwezig in de twee smartphones van de tech-gigant.

Hoewel beide apparaten onder de merknaam van Google vallen, zijn ze niet door dezelfde smartphonefabrikant gemaakt. De reguliere Pixel is afkomstig van HTC. De smartphone beschikt over een ietwat gedateerd scherm met nogal grote randen, slechts 2700 mAh aan accucapaciteit, maar heeft wel een Full HD LED-scherm van 5 inch.

Ook is er Active Edge aanwezig, vergelijkbaar met HTC’s Edge Sense. Door in de zijkanten te knijpen, kun je bepaalde (vooraf ingestelde) acties activeren.

Pixel 2 XL

De Pixel XL pakt het iets anders aan. Hoewel het ook beschikt over de Active Edge mogelijkheden, is het apparaat afkomstig van LG en beschikt deze wel over een vrijwel randloos scherm. Hierdoor moet het toestel, ondanks de vrij grote afmetingen, niet al te groot aanvoelen. Dankzij het 6 inch P-OLED-scherm heb je als gebruiker haarscherpe beelden voor je. Qua accucapaciteit is er 3520 mAh aanwezig.

Buiten deze verschillen beschikken beide toestellen over vrijwel dezelfde specs. Zo is er een Snapdragon 835-chipset aanwezig in de smartphones en 4GB werkgeheugen. Als consument heb je de keuze tussen 64GB en 128GB aan intern opslaggeheugen, zonder dat dit uitgebreid kan worden door middel van een micro-sd-kaart.

Het grote gemis van een koptelefoonaansluiting blijkt helaas ook waar te zijn. In plaats daarvan zijn er drie speakers aanwezig op de Pixels met noise-cancellation. De USB-C aansluiting wordt dus je beste vriend, mocht je gebruik willen blijven maken van bedrade koptelefoons.

Pixel 2

Beide Pixels zijn dit jaar uitgerust met een 12-megapixel-camera, inclusief optische beeldstabilisatie en HDR+ ondersteuning. Google liet er tijdens haar evenement geen gras over groeien en prees meerdere malen de ijzersterke camera’s in haar nieuwe toestel. De camera behaalde in de test van onafhankelijke cameraprofessionals DxOMark een nieuwe recordscore van 98.

Vanaf 19 oktober is de reguliere Pixel 2 beschikbaar in de Verenigde Staten voor 649 dollar. De Pixel 2 XL verschijnt op 15 november voor 849 dollar. Een eventuele release in Nederland is nog niet zeker. Aangezien de originele Pixel ook nooit officieel hier is gelanceerd, hebben we niet zo heel veel goede hoop.

No comments yet

 1. Belachelijke prijzen.
  De europrijzen zijn reeds bekend en voor een de 64GB versie van de XL zit je dik in de 900 euro en voor de 128GB versie betaal je zelfs Iphone X bedragen !
  En dat voor een 2015 design phone met een goede camera en stock android en het ontbreken van een 3.5mm jack.

  That’s it !

  Geen bijzondere zaken voor dat geld mijn inziens en alleen geschikt voor Android geeks die persee apart moeten zijn.

 2. Techniek: top
  Upgradability: kan niet beter
  Camera: uitstekend
  Prijs: marktconform (dus duur)
  Design: kansloos

  Conclusie: gaat ‘m niet worden. Niet voor mij en niet voor Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *