Google kondigt Nexus 5 officieel aan

LG Nexus 5
Verrassing? Niet echt. We zagen ‘m al aankomen, en konden ‘m zelfs al bestellen. Nu heeft Google officieel de Nexus 5 op de wereld gezet, en hij is mooi.

Vanaf morgen is de telefoon in meerdere landen te bestellen voor een adviesprijs van 349 dollar in de Google Play Store. In Nederland is de 16GB te koop voor 399 euro, zoals wel vaker houden de fabrikanten een interessante wisselkoers op na. LG heeft er voor gekozen in de Benelux het toestel niet via Google Play beschikbaar te maken, aldus Bas Dekker, commercieel directeur Nederland van LG Electronics Benelux. Dit is mogelijk gedaan om de telecombedrijven niet in de weg te zitten.

Via Google Now is het mogelijk om a lá Google Glass spraakopdrachten te geven aan de telefoon. Door “Oké, Google” te zeggen zal de telefoon naar je luisteren en kan je ‘m wat te doen geven. Het grote voordeel van een Nexus is uiteraard dat je geen last hebt van grafische schillen die andere telefoonfabrikanten op Android leggen en je dus altijd meteen de laatste updates hebt, direct van Google.

Google kondigt Nexus 5 officieel aan

Het telefoontje heeft een net-geen-5-inch (4,95 inch, om precies te zijn) groot touchscreen draaiend op 1920×1080. Dit Full-HD IPS-scherm wordt beschermd door Gorilla Glass 3 tegen Bokito sleutels en ander broekzakgespuis. De motor achter dit alles is de 2,3 GHz quadcore Qualcomm Snapdragon 800. Er is 2 GB aan RAM aanwezig, evenals een 8 megapixel camera achterop met optische beeldstabilisatie voor scherpere foto’s. Uiteraard ondersteund de telefoon ook de nieuwste 4G-band.

De telefoon wordt geleverd met het eveneens vandaag aangekondigde Android 4.4 KitKat, en is zowel in het zwart als het wit te krijgen. Ook is er nog een 32 GB versie aangekondigd waarvan de prijs nog niet bekend is.

[lg_folder folder=”Google/Nexus_5/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *