‘Gewelddadige games zijn goed voor kinderen’


SHOOT EM UP!

Dit blijkt uit een onderzoek van Isabela Granic, verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Granic erkent dat gamen negatieve effecten kan hebben voor kinderen, zoals verslaving, depressie en agressie. Maar om de impact van games goed in beeld te brengen, moeten we gamen volgens haar vanuit een evenwichtiger perspectief bekijken.

Uit het onderzoek blijkt dat gewelddadige games, en met name first-person shooters, bij kinderen zorgen voor een betere reactietijd, beter ruimtelijk inzicht en betere mentale beeldvorming (vormen visualiseren vanuit verschillende invalshoeken). Allemaal indicatoren voor meer succes in de wetenschap, technologie, engineering en wiskunde.

Maar het belangrijkste is volgens Granic dat het spelen van games kinderen zou aanmoedigen om samen te werken en zo meer sociale vaardigheden ontwikkelen. Het spelelement in video games is hierin van groot belang. Kinderen zouden naast het vormen van sociale competenties namelijk ook belangrijke cognitieve en emotionele vaardigheden verwerven.

Voor het fysieke lichaam van kinderen is het echter niet goed. Dat staat vast.

5 Comments

  1. Voor hun stem ook niet. Ik haat k*tkoters die met hun schrille k*tstemmen “noob” etc zitten te krijsen als ze aan het verliezen zijn in een spelletje.

  2. “Maar het belangrijkste is volgens Granic dat het spelen van games kinderen zou aanmoedigen om samen te werken en zo meer sociale vaardigheden ontwikkelen.”

    Zoals bendevorming? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *