Gallery: het aflevercentrum van Amazon

Amazon halletje om in te werken
Amazon heeft wereldwijd vele Fulfilment Centres, we nemen een kijkje in het Britse Rugeley.

Rugeley is een oude stad in de Midlands. Amazon noemt het “an area of outstanding natural beauty and a mountain bikers’ paradise,” de lokale bevolking ziet het echter wat minder rooskleurig. Tot 1990 was de belangrijkste werkgever een kolenmijn, maar die ging dicht dankzij de economische omstandigheden. In 2011 kwam Amazon en plantte een grote lelijke hal naast het zo aantrekkelijke power-station. De hal heeft de afmeting van negen voetbalvelden.

Werknemers lopen elk tussen de 7 en 15 mijl als onderdeel van hun dagelijkse shift. Die shift is pakjes bijeen rapen voor webshoppers. Om motiverende redenen staan er overal in het pakhuis levensgrote kartonnen borden, bijvoorbeeld met de tekst: “This is the best job I have ever had!” Heel geloofwaardig, maar de realiteit blijkt anders. Ze kunnen namelijk ontslagen worden als ze met elkaar praten, en worden daarom ook wel “human robots” genoemd. Het is dus wachten totdat Amazon daadwerkelijk robots kan maken/vinden die hetzelfde werk doen, dat zal een stuk goedkoper zijn. Zo maken we ons zelf steeds meer overbodig. (via benrobertsphotography.com)

[lg_folder folder=”0_Divers/Amazon_delivery_center/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

  1. Heeft apparata / autoblog ook niet van die kartonnen “i love my job” borden?

    oh trouwens leuk feitje. Op dit moment zijn mensen goedkoper dan robots die dit werk zouden moeten doen. Over 5 – 10 jaar zal het anders zijn…..

  2. Goedkoper is relatief, ik verbaas me een beetje over dat ze niet een relatief gangbaar geautomatiseerd magazijn hebben draaien. Dat wordt al veel ingezet, met als voordeel dat de stellingen dichter op elkaar kunnen en tot het dak gebouwd kunnen worden. Scheelt in oppervlakte.

  3. Ik woon hier niet ver vandaan en het is idd een mooie omgeving. Het ligt niet ver van Birmingham en in de midlands is werk genoeg.

    Echt gezellig lijkt me deze job niet als je niet met je collega’s mag praten maar de 100 thee rondes die langs mijn bureau trekken per dag is ook niet alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *