FIFA 18 voorspelde al dat Frankrijk het WK zou winnen

Frankrijk won ook in FIFA 18 het WK
Het Wereldkampioenschap Voetbal hoeft voortaan niet meer gespeeld te worden, want EA Games weet met FIFA 18 vooraf al te voorspellen wie er gaat winnen.

EA Games gebruikt zijn games regelmatig om de uitkomst van grote sportevenementen te voorspellen. Zo lukte het om 9 van de 13 keer de juiste winnaar van de Super Bowl aan te wijzen met behulp van Madden. In 2014 rekende FIFA 14 uit dat Duitsland wereldkampioen zou worden en zo geschiede, want onze Oosterburen trokken aan het langste eind in Brazilië.

In april lanceerde EA de WK-uitbreiding voor FIFA 18. In april en mei analyseerde EA liefst 406 miljoen virtuele WK-wedstrijden. Daarin werd meer dan 1 miljard keer gescoord. Frankrijk voerde de lijst aan met 248.000 zeges, gevolgd door Brazilië (226.000 zeges) en Duitsland (105.000 zeges). Brazilië en Duitsland kwamen lang niet zover als verwacht, maar Frankrijk pakte dus daadwerkelijk de titel.

Sterker nog: EA verwachtte Duitsland en Frankrijk in de finale, maar Duitsland lag er al vroeg in het toernooi uit. In de strijd om de derde plaats voorspelde EA een zege voor Spanje in de strijd met België. Ook Spanje kwam lang zo ver niet.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *