De recente leegloop in de bovenste regionen van het Aziatische bedrijf leidt tot een nieuw telefoonmerk. Michael Coombes, voormalige hoofd van sales en James Atkins, voorheen verantwoordelijk voor de marketing, komen met Kazam op de markt.
Kazam is nu nog een lege huls. De site is leeg en telefoons hebben ze vanuit Londen, van waaruit ze opereren, nog niet aangekondigd. Wel denkt CEO Coombes dat er ruimte is voor een nieuwe merk op de manier zoals zij het aanpakken. Of zoals Kazam het brengt: er is een mogelijkheid om de status quo te verstoren.
Het doel is om voor de Europese markt telefoons te maken met een ‘schitterend design en robuuste hardware’. Het wordt aangenomen dat de telefoons op Android draaien, maar dat is nog niet bevestigd. Wel laten de Kazam-baasjes weten dat ze zich sterk op klantenservice willen richten. Ook service voor oudere toestellen komt hoog in het vaandel te staan. Ze willen een ‘ervaring’ bieden die niet stopt zodra het toestel is aangeschaft.
Een kwoot van de kersverse smartphone-bouwers:
“We believe your smartphone is a digital reflection of who you are, and since we are all different, it’s important that we don’t adopt a one size fits all approach. Kazam’s dynamic structure and focus on local markets means we can react quickly to the ever evolving and diverging needs of today’s consumer. We aim to provide quality smartphones that are accessible to everyone,”
In een markt waar de grote jongens als Apple, Samsung en zelfs hun voormalige werkgever het voor het zeggen hebben, om nog maar te zwijgen over de rol van telco’s, is het lastig voet aan de grond te krijgen. Zelfs het Chinese en kapitaalkrachtige Huawei lukt dat nog maar mondjesmaat. Voordeel is wel dat ze zich op Europa richten, waar relatief veel simlockvrije ‘losse’ toestellen worden verkocht.
De eerste Kazam-telefoons zouden nog dit jaar op de markt moeten komen.