Epic wil dat Apple Fortnite terug in de App Store zet

Epic wil dat Apple Fortnite terug in de App Store zet

Via de rechtbank hoopt Epic Games dat Apple gesommeerd wordt om Fortnite terug in de App Store op te nemen.

In een poging de monopoly te doorbreken stapt Epic Games wederom naar de rechter. Dit keer wilt het bedrijf mogelijk maken dat Fortnite terug in de Apple App Store komt. Ook wenst Epic dat de rechten van een ontwikkelaars account weer terugkomt.

Epic Games motiveert de actie door te zeggen dat Appel een monopolie heeft die doorbroken moet worden om consumenten en ontwikkelaars te beschermen. Het is nog maar de vraag of de rechtszaak meegaat in de woorden van Epic. De App Store is immers van Apple. Het Amerikaanse techbedrijf kan daardoor voor een groot deel zijn eigen regels verzinnen.

Op dit moment is Fortnite niet langer speelbaar op iOS en is de game niet te downloaden vanuit de App Store. Uit de rechtbankdocumenten blijkt dat Fortnite 60 procent minder spelers heeft sinds de ban van Apple. De populaire game is ook door Google verwijderd uit de Play Store. Echter, omdat Android een vrijer OS is dan iOS, kun je via een omweg toch gewoon Fortnite spelen op een apparaat waar Android op draait. Het is nu afwachten wat de bevindingen van de rechtbank gaat zijn in deze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *