Eerste ‘officiële’ Firefox OS-smartphones morgen te koop

Firefox OS Europa
Er waren natuurlijk al toestellen verkrijgbaar met het besturingssysteem van Mozilla, maar deze waren voornamelijk uitgebracht voor ontwikkelaars. Morgen komen de eerste ‘officiële’ smartphones uit.

Nederland wordt op dit moment nog even overgeslagen. De twee smartphones zullen uitkomen in Spanje en Polen. Het gaat hier om twee budgettoestellen; de Alcatel One Touch Fire en de ZTE Open. Zo zal de ZTE Open in Spanje over de toonbank gaan voor slechts 69 euro, en dat is inclusief 30 euro beltegoed. Wat de Alcatel One Touch Fire zal gaan kosten is nog niet bekend. Wel heeft Alcatel aangegeven dat er in de tweede helft van dit jaar meer Firefox OS-toestellen zullen volgen.

Mozilla lijkt zich met hun besturingssysteem vooralsnog dus duidelijk te richten op het goedkopere smartphonesegment. Of dat hun definitieve richting wordt is niet bekend, dat zal vast duidelijk worden wanneer de volgende Firefox OS-toestellen verschijnen. Eerder gaf Mozilla al aan dat het bedrijf geen voornemens heeft eigen smartphones uit te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *