En gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter.
Het is illegaal, maar in Nederland kun je vrij eenvoudig beschermde content zoals de nieuwste films via een torrent downloaden. Dit komt omdat jij als internetgebruiker onder de beschermende vleugels van een internetprovider zit.
Partijen als Dutch FilmWorks die het illegaal downloaden van content willen tegengaan kunnen daardoor niets beginnen. Ze hebben namelijk de zogenaamde NAW-gegevens nodig. Dit is je naam, adres en de woonplaats. Die gegevens zijn bekend bij je internetprovider, maar de provider deelt deze info niet met derde partijen zoals Dutch FilmWorks.
De zaak kwam uiteindelijk bij de rechter terecht. Dutch FilmWorks verloor de zaak, want de rechter vond het onduidelijk wat Dutch FilmWorks precies van plan was met die beschermde NAW-gegevens. Het privacy zou in het geding komen. Nu is duidelijk geworden dat Dutch FilmWorks in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter.
Dutch FilmWorks wil aan de hand van NAW-gegevens het IP-adres achterhalen van een illegale downloader. Vervolgens wil de partij schikkingen treffen met de persoon achter het IP-adres. De aanpak is nog heel doorzichtig. Het is immers niet goed uit te zoeken wie er achter een IP-adres schuilgaat. Bijvoorbeeld wanneer er meerdere huisgenoten zijn, of wat als een bezoeker je internet heeft gebruikt voor het illegaal downloaden van content? Een derde mogelijkheid is een hacker van buitenaf die op je modem is ingelogd. Bovendien speelt Dutch FilmWorks de rol van justitie door boetes uit te delen en dat is ook niet de bedoeling.