Dit zijn de 5 grootste cryptocurrencies van dit moment

Dit zijn de 5 grootste cryptocurrencies van dit moment
De Bitcoin is niet uit het nieuws te slaan, maar er zijn meer virtuele munten aan een opmars bezig.

Ja, de Bitcoin is verreweg de grootste cryptocurrency van dit moment. De vraag is: voor hoelang nog? Ook andere munten stegen de afgelopen weken behoorlijk in waarde, dus als je wilt investeren, dan doe je er goed aan om je niet blind te staren op de koploper. Wij zetten de vijf grootste crypto’s voor je op een rijtje.

1. Bitcoin (BTC) – Market Cap van 245 miljard euro
Iedereen wil ‘m hebben, dus het is niet zo gek dat juist de Bitcoin bovenaan dit lijstje staat. Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin dik 14.500 euro waard, maar dat kan volgende week zomaar 20.000 euro/dollar zijn. Als betaalmiddel is deze coin gefaald, maar als investering kan het best een goede keuze zijn.

2. Ethereum (ETH) – Market Cap van 54 miljard euro
Ether is de munteenheid van Ethereum. De munt is op dit moment 565 euro waard, maar ook hier schommelt de prijs flink. De trend is echter duidelijk: afgelopen week schiet de prijs omhoog. Ethereum maakt net als Bitcoin gebruik van de blockchain, maar is een stuk flexibeler. Zo kunnen bedrijven zelf toepassingen ontwikkelen en het netwerk gebruiken voor slimme contracten.

3. Ripple (XRP) – Market Cap van 27 miljard euro
Ripple is meer dan Bitcoin en Ethereum bedoeld voor betalingen. Dit systeem koppelt banken, betaalproviders en bedrijven aan elkaar, zodat je moeiteloos XRP over kunt maken. De koers van de XRP staat op dit moment 69 eurocent, maar als je weet dat XRP vorige week nog maar 20 eurocent waard was, dan zie je de potentie van de munt vast meteen.

4. Bitcoin Cash (BCH) – Market Cap van 25 miljard euro
Bitcoin Cash is een afsplitsing van de Bitcoin. Er zijn vooral veel overeenkomsten tussen BTC en BCH, maar de altcoin heeft één groot voordeel: hij kan veel meer transacties verwerken in minder tijd. Een BCH is op dit moment 1.500 euro waard, maar het is de vraag of de munt het in zich heeft om zijn grote broer van de troon te stoten.

5. Litecoin (LTC) – Market Cap van 12 miljard euro
Litecoin is ook een alternatief voor Bitcoin. Litecoin maakt uiteraard ook gebruik van de blockchain en dient als systeem om moeiteloos betalingen te kunnen verrichten. Ook Litecoin is in staat om sneller betalingen te verwerken en dat valt blijkbaar op bij het grote publiek. De waarde steeg de afgelopen dagen explosief, maar inmiddels is het weer wat rustiger. Een LTC is nu zo’n 230 euro waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *